KrásaPéče o tělo

Sex jako z filmového plátna? Realita je mu často na hony vzdálena

I když se v posledních letech o sexu hovoří čím dál otevřeněji, stále jsou některá témata tabu. K nim rozhodně patří určité „nepříjemnosti“, které bývají se sexem běžně spojeny. Sex z filmových pláten, kdy si pár před odchodem do práce dá pár „rychlovku“ ve výtahu a během pár minut jsou v plné parádě za pracovním stolem, je trochu přitažený za vlasy. A dobře to ví každý, kdo už nějaké milostné zkušenosti má. Pár minut rozkoše totiž mohou totiž vystřídat nepříjemné pocity nebo projevy. 

Sex je příjemná aktivita, které se řadě lidí oddává ve víru vášně, a častokrát zapomenou na to, že po jejich radovánkách mohou zůstat nehezké stopy, které prozradí, že jste si včera v noci rozhodně nečetli detektivní příběhy. Co vše vás může po vášnivém sexu čekat a jak se s tím co nejlépe vypořádat?

Opruzená pleť

Zejména dámy nezřídka řeší tento nepříjemný kosmetický problém. Po vášnivé noci s partnerem, který nosí strniště, se totiž do nového rána probudí s obličejem, který vypadá jako opruzený dětský zadeček. Je celý začervenalý a plný malých teček. Pokud máte citlivou pleť, může se to stát i vám. Pokud je váš partner vášnivý milovník, který vás během sexu podaruje nejedním polibkem, může jeho ostré strniště podráždit vaši pleť. Nejlepší prevencí je samozřejmě partner, který je hladce oholený, nebo naopak nosí plnovous. Nikdo ale nemůže popřít, že strniště je zatraceně sexy.

Když už se to stane a zarudlá krupička ne a ne zmizet, dopřejete své pleti vlažné bylinkové obklady, které ji trochu zklidní. Od bolesti a podráždění mohou pomoci obklady s levandulí a jitrocelem. Na citlivou pleť také nenanášejte make-up a raději použijte výrobky určené pro dětskou pokožku.

Odřeniny na stehnech

Zejména v létě, kdy se nosí kraťasy a sukně, bojuje mnoho žen s bolestivými odřeninami na stehnech. Ty jsou způsobeny třením kůže. A samozřejmě i při sexu může snadno dojít k něčemu podobnému. Pokud se tedy ráno probudíte s fleky na kůži, je jasné, kdo je původcem. Dá se těmto nepěkným červeným flekům nějak předejít?

V ideálním případě je samozřejmě dobré udržovat třené plochy v suchu. Jenže to se snadno řekne, ale hůře provede. Co však může skutečně pomoci je namazat si stehna vazelínou. Pomůže vaši kůži ochránit před nechtěným třením. Pokud už k odřeninám dojde, soustřeďte se na to, abyste tato místa udržovala v čistotě – zabráníte tak vzniku infekce. Postižená místa nedrhněte a neholte a použijte například přípravek s obsahem panthenolu, který urychluje hojení.

Pálení a svědění

Ženské intimní partie jsou velmi citlivé, a tak se snadno může stát, že budou po sexu bolavé, nebo se setkáte s jinými nepříjemnými pocity. K takovým potížím nejčastěji dochází, když se naruší rovnováha mikrobů v pochvě. Nejčastěji se tedy tyto problémy dostaví, pokud máte nového partnera, nebo ve své posteli muže často střídáte. Jak tedy s touto nepříjemností bojovat?

Intimní partie si ihned po sexu řádně umyjte vodou a intimním gelem a dejte tělu čas, aby si na nového partnera zvyklo. Pomůže samozřejmě i používání kondomu, který lze rozhodně více než doporučit i kvůli ochraně před pohlavně přenosnými chorobami. Pomůže také, pokud si ihned po milovaní zajdete „na malou“ – vyplavíte tak bakterie z močové trubice a předejdete zánětu močového měchýře. Pozor také na kalhotky – rozhodně byste si po sexu neměla obléct ty, ve kterých jste přišla. Mohou být znečištěné – a to je živná půda pro množení bakterií a mikrobů.

Cucfleky

Jako puberťáci jste jich jistě pár měli. Jde o modřinu, která vzniká podtlakem při silném sání kůže ústy. Pokud se vám tato nepříjemnost na krku objeví, můžete se ji pokusit natřít krémem na hemoroidy či mastí s arnikou. Díky tomu cucflek rychleji zmizí a vy nebudete na pracovišti terčem vtipů. S trochou šikovnosti navíc cucflek zamaskujete i korektorem.

Nelibá vůně

Po sexu se můžete setkat s tím, že vaše vagína vydává nepříjemný a nezvyklý zápach. Do jisté míry je to normální, ale po sprše by vše mělo být v normálu. Pokud to tak není, je na místě hledat příčinu. Pokud se k zápachu přidají bolesti, otoky nebo nezvyklý výtok, může se jednat o příznak pohlavně přenosných chorob. Žlutý až zelený vaginální výtok a rybí zápach poukazují na kapavku nebo chlamydie. Dodržujte správnou hygienu, často měňte spodní prádlo, a hlavně neodkládejte návštěvu u lékaře.

Chraňte se

Nezbývá než ještě jednou zdůraznit, že při sexu je důležité myslet na své zdraví a chránit se. Pokud se zrovna nesnažíte otěhotnět, je vždy lepší používat kondom, zvlášť pokud jste s partnerem krátce a neznáte jeho sexuální minulost. Není to zbytečná opatrnost, ale naprosto klíčová věc, která vám může ušetřit mnoho trápení.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button