Krása

Ruce a nehty – v zimě jim dopřejte dostatek péče

Studený a mrazivý vítr, nízké teploty, to vše nemá vliv jen na to, že se začínáte daleko víc oblékat, svetry, mikiny, šátky, šálky, bundy nebo čepice, ale také na vaše ruce. Zima a tyto teploty nemají pozitivní vliv ani na nehty a ruce. I když dáte ruce do kapes nebo obléknete rukavice, musíte se o ně starat víc.

Prokřehlé prsty se musí zahřát

Když teploty klesnou, odnesou to jako první vaše ruce. Začne být zima, ruce jsou studené a prokřehlé. V tomto období začne trpět kůže na rukou, snadno se vysušuje a škodí také střídání teplot. Pokožka, která je suchá a dehydratovaná působí staře a navíc může způsobovat pnutí a svědění. Mimo to se objevují pigmentové nebo červené skvrnky.

Pocity suché a drsné kůže není nic příjemného pro lidské tělo. Suchá kůže vás může trápit i několik dní, snažíte se ruce hydratovat. Přinášíme vám pár jednoduchých rad a tipů, které mohou zamezit suché pokožce, zlepšit hydrataci. Ruce a nehty budou krásné a jemné a to za každého počasí!

Pozor na mytí rukou

Myjete si ruce několikrát denně, vždyť je to základ hygieny. Dávejte však pozor, aby mytí rukou nebylo až příliš časté. Jestliže budete mít nádobí, uklízet, ručně prát nebo umývat koupelnu či toaletu, pak si navlékněte ochranné rukavice. Častý kontakt vody s vaší pokožkou ruce dehydratuje a vysušuje.

Správné mýdlo

V obchodech najdete spoustu různých mýdel. Ta mají různá složení, některá obsahují sulfáty, jiná nikoliv. Některá taková mýdla mohou vaše ruce vysušovat, což v kombinaci s nízkými teplotami může negativně působit na nehty a ruce. Volte taková mýdla, která jsou vyrobena z přírodních ingrediencí a která obsahují bambucké máslo, aloe vera, med nebo olivový olej.

Využívejte hydratační krém

Krém na ruce je naprostý základ, podobně jako mytí rukou. Lidé jej však nepoužívají tak, jak by měli, někdo jej dokonce nepoužívá vůbec. Hydratační krém je nutno používat pravidelně a ideálně jej nanést na ještě vlhké ruce. Krém se tak lépe vstřebá do pokožky. Krém mějte po ruce pořád, v kabelce, batohu, v kanceláři, u postele a podobně. Nikdy to s ním nepřeženete. A pozor, krém vmasírujte také do nehtů a oblasti nehtové kůžičky.

Rukavice na ruce

S poklesem teplot je nutno vyhrabat ze skříně rukavice, které chrání před mrazem, studeným větrem, sněhem a podobně. Budete-li pracovat na zahradě nebo kdekoliv venku, pak použijte pracovní rukavice, které jsou uzpůsobeny na práci v zimě.

Péče o nehty

Během zimy se nesoustřeďte jen na ruce a jejich pokožku, ale také na samotné nehty. aby se netřepily, nezarůstaly či se nelámaly, je nutno je tak hydratovat a pravidelně zastřihávat a správně pilovat.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button