DetoxikaceJídlo a stravováníKrása

10 potravin, které mohou pomoci přirozeně čistit tělo

V dnešní době není žádnou výjimkou, že lidé žijí rychle. Stravují se často nezdravě, v rychlém občerstvení nebo dokonce nestíhají jíst vůbec. To pak samozřejmě má vliv nejen na tělesné proporce, ale také na lidské zdraví. Nedostatečná či nesprávná strava má vliv na orgány v těle, škodí trávicímu systému, srdci, orgánům a podobně.

Problémy se zdravím

Možná si to lidé neuvědomují, ale právě jídlem si mohou zajistit zdraví. Všechny procesy v lidském těle budou probíhat tak, jak by měly. Když nedbáte na zdravou a vyváženou stravu, můžete svému tělu škodit. V těle se hromadí odpadní látky a toxiny, které mají vliv na lidské zdraví. Budete se cítit bez energie, unavení, možná také bez nálady. Časem se přidají zdravotní problémy a bude to nutno řešit.

Začněte tedy se změnou ihned, sami od sebe. Svému tělu prospějete, přinesete mu vše, co je pro něj důležité. Jak odstranit všechny škodlivé látky a toxiny? S pomocí potravin! Přinášíme seznam zdravých potravin, které stačí zapracovat do své stravy. Přirozeně tělo detoxikují a odstraní toxiny, které mu škodí.

Červená řepa

Červená řepa je vysoce zdravá, je bohatá na minerály, vitamíny a antioxidanty. Obsahuje speciální antioxidant betalain, který najdete pouze v několika potravinách. Pomáhá zlepšovat strukturu buněk, opravuje a regeneruje buňky v játrech (což je centrum pro detoxikaci těla). Játra vaše tělo chrání před toxiny, kterými je tělo vystaveno. Přidáním této zeleniny játrům v těle pomůžete. A jak řepu využít? Například ve smoothie, můžete si připravit lahodný salát.

Česnek a cibule

Když jste nemocí, právě tyto dvě potraviny pomáhají, jsou to přírodní antibiotika. Obsahují flavonoidy, které pomáhají při produkci glutationu, jednoho z nejsilnějších antioxidantů, který pomáhá játrům. Stimuluje je, pomáhá při produkci detoxikačních enzymů, které filtrují toxické zbytky z trávicího systému. Navíc mají silné antibakteriální, antiparazitické a imunosupresivní vlastnosti.

Okurky

Okurky poskytují četné přínosy pro lidské zdraví. Jedním z těchto výhod je detoxikace těla, protože podporuje trávicí trakt a pomáhá vyčistit játra. Pomáhají tělu hydratovat tělo, jsou přírodním diuretickým jídlem, což znamená, že pomáhá tělu produkovat vice moči. Vyplavují toxiny a odpadní látky z krve. Snižují také problémy s nadýmáním a zadržováním vody, což je důvod, proč tak skvěle pomohou po slaném jídle nebo velkém množství alkoholu.

Mrkev

Je bohatá na glutation a je jednou z nejmocnějších detoxikačních zelenin. Je bohatá na vitamín A a beta-karoten. Pro tělo má velké kardiovaskulární přínosy a pomáhá zlepšit celkové imunitní funkce. Mrkev můžete konzumovat syrovou, pít čerstvé zeleninové šťávy a to klidně několikrát denně. Pomáhá vypláchnout z těla spoustu toxinů.

Zázvor

Napomáhá redukovat nadýmání, udržuje tlusté střevo zdravé, pomáhá uvolňovat odpadní látky a toxiny. Napomáhá zlepšovat produkci kyseliny žaludku, která pomáhá zabíjet intestinální parazity a chrání tak tělo před infekcemi. Trávicí systém je zase díky zázvoru účinnější. Rovněž napomáhá zvyšovat metabolismus a podporuje funkci jater. Vyzkoušet můžete zázvorový čaj s medem a citronem, přidat ho můžete do salátů, zálivek, polévek nebo masové směsi.

Pampeliška a zelený čaj

Pampeliška napomáhá játrům filtrovat toxiny a odpadní látky z krevního oběhu. Zelený čaj je bohatší na antioxidanty a kofein, což pomáhá zmírnit nadýmání. A jak? Brání zadržování vody. Vytvořte si jednoduché a detoxikační čaje, které pomohou jako teplé i jako studené.

Jogurt

Je bohatý na probiotika a dodává do těla zdravé bakterie. Ty podporují přírodní flóry v traktu, což pomáhá s trávením a posiluje také imunitní systém. Jogurt přináší do vašeho střeva ty správné bakterie, které napomáhají odstranit tělo od toxinů. Vyvarujte se nízkotučným jogurtům, protože ty obsahují spoustu cukru. Vybírejte jogurty s živými bakteriemi a kulturami.

Semínka a ořechy

Vždy je dobré mít u sebe zásobu oříšků nebo semínek jako například mandle, vlašské ořechy, lněné semínka nebo slunečnicová semínka. Pravidelný příjem mandlí pomůže zbavit se tuku okolo jater. Vlašské ořechy obsahují vysoké hladiny arganinu, což pomáhá játrům detoxikovat amoniak. Jsou skvělé také pro mozek, díky nim lépe funguje. Lněné semínko může zvyšovat vaší náladu. Poskytují také vlákninu, která pomáhá vyplavovat ze střev toxiny. Lněné semínko potlačuje chuť k jídlu a pomáhá při hubnutí. Slunečnicová semínka zase poskytují tělu hořčík, který udržuje hladiny krevního tlaku. Dále také pomáhá udržovat srdeční tep a zvyšuje lipolýzu.

Citronová voda

Citrusové plody jsou skvělé pro váš trávicí systém, jsou plné vitamínu C a jsou bohaté na antioxidanty. Tato účinná sloučenina aktivuje jaterní enzymy, které napomáhají přeměnit toxiny. Ty se z těla poté dostávají ven velmi snadno. Začněte ráno sklenicí vlažné vody, kterou smícháte se šťávou z jednoho citronu nebo limetky. Přidejte špetku mořské soli a trošku medu nebo javorového sirupu. Pijte tuto směs každý den ráno na lačný žaludek. Zvýšíte energetickou hladinu během celého dne, vaše pokožka bude hladší a zajistíte si lepší pohyby střev.

Zelená zelenina

Zelená listová zelenina přináší podporu chlorofylu, který pomáhá trávicímu traktu. Tento rostlinný pigment má schopnost spojit se s toxiny a jinými volnými radikály a odstraňovat je. Také odstraňuje z těla těžké kovy, které se v těle může hromadit. Chlorofyl má také protizánětlivé vlastnosti a alkalizuje tělo. Zbaví se tak kyselosti tělesných tekutin. Dnešní moderní potraviny a jídlo mají vysokou kyselost, takže je vždycky dobré zjistit se, že vaše kuchyně je plná špenátu, zelí a dalších organické listové zeleniny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button