Zdravé tipy

Strašák jménem migréna, aneb jak ji přírodně vyléčit

Migréna – slovo, které straší každého z nás. V jednoduchosti silná bolest hlavy, která trápí doslova celé naše tělo. Avšak víte, že i migrénu lze zastavit zcela přírodní cestou? Stačí se jen trochu zaměřit na skutečnost, co vlastně migrénu způsobuje. I když, přesnou příčinu neznáme, po staletí lidé trpící migrénou našli pár tipů a triků, jak zmírnit její dopady či se jí zbavit. Některé si představíme v dnešním článku, který bude velkým přínosem pro Vás a Vaše zdraví!

Hlavním příznakem je bolest hlavy, zpravidla po probuzení, nicméně v případě déletrvajících problémů i v období večera a noci. Nicméně když již přijde, může být už pozdě.

S námi se dozvíte, jak rozpoznat blížící se obtíže. Obvykle se objeví mžitky před očima, pocítíte občasné výpadky ostrosti zraku a do 15 minut očekávejte, že dorazí tolik známá migréna. Migrénu nepodceňujte, může se objevit v pozdějším stádiu silné zvracení, průjmy a v neposlední řadě dehydratace organismu. Zajímavostí může být, že ženy jsou postiženy migrénou až 3x častěji než muži. Svou roli hrají i spouštěcí faktory – stres, pasivní kouření, silné světlo, výrazné pachy či užívání léků.

Pánové, pokud chcete pomoci, zkuste Vaši partnerku masírovat pravidelně v oblasti šíje a krku, prokrvíte tak důležité partie a napomůžete ke klidovému stavu, který je v případě migrény velmi důležitý!

Prvním krokem, který učiňte je klidový stav, kdy si na hlavu položte utěrku s ledem. Pokud to ještě stihnete, nachystejte si horkou lázeň a ponořte do ní nohy. Vše můžete doplnit léčivým čajem složeným z kozlíku, levandule, majoránky, meduňky a třezalky v poměru 2:2:1:1:0,5 a po malých dávkách konzumujte. Avšak to není rozhodně vše, náhodou jsme narazili na unikátní „babskou radu“, která Vám zaručeně pomůže nejen lokálně v den, kdy Vás navštíví migréna, ale v dlouhodobém měřítku pomůže otupit bolest a nastolit rovnováhu. Zůstaňte s námi!

Sůl, ano čtete správně, sůl Vám může pomoci. V mé rodině trpěla migrénou snad každá žena, vyzkoušeli desítka „zaručených“ tipů, ale až tento zafungoval dlouhodobě a hlavně – účinně. Ne však běžná sůl, sáhněte po té nejkvalitnější, himalájské krystalické. Ta díky svému obsahu minerálů, elektrolytů a stopových prvků z nejčistší přírody dokáže nastolit rovnováhu. Mimo zmírnění bolestí podpoří i Vaši imunitu.

Nyní si představíme účinný recept, který si zvládnete připravit sami doma a nebudete potřebovat nic víc, než 200 ml čisté neperlivé vody a cca 1 lžička himalájské soli. Já přidávám ještě 10 ml čerstvé citronové šťávy.

Opatrně míchejte, dokud se sůl zcela nerozpustí a poté vypijte. Počkejte 15 minut a pokud bolest neustoupí, vypijte 250 ml čisté vody a za 3 hodiny postup opakujte. Nápoj nepijte preventivně, pouze v případě, že Vás přepadne migréna. Jedině tak Vám pomůže.

Po čase můžete sledovat, že migréna slábne a její dopad již není tolik skličující. Dlouhodobě doporučujeme užívat bylinky jako řimbaba, pupalka či majoránka. Nahraďte léky přírodní cestou. Uvidíte, že to funguje.

P.S.: pokud jste v práci a nemáte čas, zkuste unikátní cvik, který je znám již přes 30 let díky neurologům z Kalifornie, kteří spojili migrénu s napjatými krčními svaly. Je to jednoduché, pohodlně se usaďte na židli a pojďte do toho s námi.

Pokud sedíte pohodlně, otočte svou hlavu doleva směrem k levému rameni. Ukazováček levé ruky si dejte na pravou tvář tak, že máte bradu opřenou o dlaň. Potom opatrně tlačte rukou hlavu doleva. Současně si ale položte svoji pravou ruku shora na hlavu tak, že se prostředníkem pravé ruky dotknete levého ucha. Zní to komplikovaně, ale chce to cvik.

Touto pravou rukou pak jemně tlačte hlavu dolů k hrudníku. Těsně předtím, než vám bude cvik a poloha hlavy nepříjemná, pohyb zastavte a v této pozici vydržte deset sekund. Potom totéž zopakujte s otáčením hlavy na pravou stranu. Tento cvik opakujte na každou stranu celkem třikrát. Důležité je postupovat jemně a nikoli násilím nebo silou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button