DetoxikaceKrása

Vaše pleť potřebuje po létě očistu. Dopřejte jí detox zvenku i zevnitř

Ještě než přijde tuhá zima, je dobré připravit na ni i svou pleť. A to zejména po horkém létě, kdy pleť musela čelit následkům slunečního záření, je dehydratovaná a chybí ji dostatek sil na to, aby zvládla náročné období, které nyní přichází.

Jak jistě víte, zdraví pleti není dáno pouze tím, jak o ni pečujeme zvenku. Důležité je i to, jak se stravujeme a jaký je náš celkový zdravotní stav. Kůže jako největší orgán těla vždy prozradí, když je něco v těle v nepořádku. Je proto načase dopřát obličeji i tělu vzpruhu, která jej očistí a připraví na podzim a zimu.

Bez vody ani krok

Prvním, a zcela nezbytným krokem, je zaměřit se na svůj pitný režim. Přes léto jste si možná navykli pít více, protože si tělo o vodu samo říká. Jakmile se ale začne ochlazovat, začneme přísun tekutin snižovat a občas zapomínáme, že tělo tekutiny potřebuje bez ohledu na to, kolik je venku stupňů. Je tedy třeba hlídat si pravidelný přísun tekutin, především pak čiré vody bez bublin. Voda totiž vyplavuje z těla toxiny a chemické látky a pomáhá zabraňovat vysušování pokožky. Osvědčeným ranním „nakopávákem“ je sklenice vody se šťávou z čerstvě vymačkaného citronu.

Výživa a péče

Se změnou ročního období, by měl také přijít čas na změnu pečujících přípravků na pleť. V létě se hodí používat lehčí gelové produkty, ale v chladnějších měsících se nebojte sáhnout po mastnějších krémech s obsahem výživných látek. Zaměřte se na příjem vitamínů v podobě sér, krémů či masek. Například vitamín C má antioxidační účinky, chrání pleť před volnými radikály a posiluje tvorbu kolagenu.

Pleti velmi dobře prospěje i kyselina hyaluronová, která dokáže zajistit hloubkovou hydrataci pleti a omezuje tvorbu vrásek. Pro mastnější pleť se sklonem k akné můžete zvolit účinné čisticí oleje, které dokáže hloubkově čistit zanesené póry.

Peeling

I když už se peeling pomalu stává běžnou součástí výbavy každé ženy, stále jej mnozí z nás opomíjí jako zbytečný luxus. Není to ale tak. Bez peelingu se můžete rozloučit se svěží a mladistvou pletí. Buňky na povrchu pleti totiž postupně rohovatí a průběžně se odlučují. Důležitou součástí čištění je proto tzv. exfoliace nebo-li peeling, který dokáže tuto mrtvou vrstvu kůže odstranit. Díky tomu se pak lépe vstřebává následná pečující kosmetika a pleť vypadá svěžejší a projasněná. Když se tyto buňky neodstraňují pravidelně, dochází k ucpání pórů a vysušování pleti. Peeling byste si měli dopřávat asi jedenkrát do týdne.

Neodbývejte se

V neposlední řadě je nutné zaměřit se také na to, co jíte, a jak svému tělu dodáváte živiny. Většinou je nutné si především uvědomit to, že vaše strava je skutečně mimořádně podstatná a v žádném případě byste k ní neměli přistupovat jako k něčemu méně důležitému. Naopak, tomu, co jíte, věnujte velkou pozornost a snažte se jíst kvalitně a pestře. Jen tak si zajistíte dostatečný přísun vitamínů, který je nezbytný nejen pro fungování vašeho organismu, ale také pro vzhled vaší pleti.

Ani na podzim a v zimě se nevzdávejte ovoce a zeleniny, ale snažte se volit spíše sezónní produkty. Na podzim dozrává velké množství ovoce a je sezóna dýní a dalších zdravých pokrmů, které přes rok jen těžko seženete. Dopřejte si stravu bohatou na tyto suroviny a uvidíte, že se budete cítit lépe, což se projeví i na stavu vaší pleti.

Pokud máte pocit, že vám nějaké vitamíny schází nebo chcete posílit imunitu, pořiďte si kvalitní doplňky stravy z lékárny. Nepoužívejte je ale příliš dlouho. Vždy jen chvíli a pak je zase vysaďte. Dlouhodobé užívání doplňků stravy není řešením. Spíš zapracujte na přirozených cestách jak mít všech živin dostatek.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button