DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

Smíchejte med a zázvor a budete mít úžasné tonikum pro zdraví

Zdravé přínosy medu a zázvoru při léčbě respiračních potíží nejsou srovnatelné s žádnou další přípravou. Pomáhají zlepšovat krevní oběh, posilují imunitu a léčí respirační problémy a rakovinu. Dále je med vynikajícím prostředkem pro přenášení výhod zázvoru do těla.

Jak med, tak zázvor mají své vlastní zdravotní výhody a kombinace těchto dvou dávek dodatečných bonusů.

Zdravé přínosy medu a zázvoru

Směs medu a zázvoru dělá zázraky pro tělo. Přínosy pro zdraví zahrnují následující:

Léčí astma

Předpokládá se, že směs medu a zázvoru, spolu s černým pepřem, je schopna léčit nebo snižovat účinky astmatu. Je to přirozeně upokojující a protizánětlivá směs, která uvolňuje napětí, podporuje tok kyslíku do plic a pomáhá při relaxaci cév.

Snižuje potíže s dýcháním

Směs medu a zázvoru je vynikajícím expektorantem, a proto poskytuje okamžitou úlevu lidem trpícím kašlem, nachlazením, bolestmi v krku a rýmy.

Pomáhá při chemoterapii

Zázvor byl spojen s redukcí nauzey a zvracením spojenými s rakovinou a chemoterapií. Pacienti často trpí invalidizujícím nevolností po těchto intenzivních postupech a obrátili se na alternativní řešení medu a zázvoru.

Zázvor zrychluje vyprazdňování žaludku prostřednictvím trávicích vlastností, které mohou zabránit nepohodlí a pravděpodobnosti nevolnosti. Nevolnost z chemoterapie je způsobena cisplatinou, primární chemoterapeutickou složkou a zázvor to může vyvážit s účinnými účinky.

Zázvor byl také pozitivně spojen se snížením nevolnosti a zvracení, které jsou spojené s těhotenstvím. To spolu s přirozeně uklidňujícími účinky medu vytváří silné preventivní řešení proti zvracení a nevolnosti způsobené různými zdroji.

Zabraňuje rakovině

Pokud jde o prevenci rakoviny, studie ukázaly, že kombinace medu a zázvoru má za následek chemopreventivní vlastnosti a stimulaci antioxidačních enzymů, které snižují pravděpodobnost rakovinného růstu a metastázy. Proto medovo zázvorové tonikum může nejen pomoci snížit příznaky chemoterapie, ale také snížit riziko rakoviny.

Pomoc při trávení

Předpokládá se, že zázvor a med jsou dobrým zažívacím prostředkem kvůli vlastním trávicím vlastnostem zázvoru. Dále oba mají antioxidační vlastnosti, čímž zlepšují imunitu těla. Proto je konzumace jedné čajové lžičky zázvoru a medu velmi užitečná pro lidi, kteří mají slabý trávicí systém.

Zázvorovo medové tonikum má vysoký obsah bílkovin, který pomáhá při trávení a také stimuluje sekreci žluče, což pomáhá rozpouštět tuk. Dále stimuluje růst střevní flóry, což urychluje trávicí proces a usnadňuje správné pohyby střev.

A konečně to dává schopnost zvýšit vstřebávání jiných živin z potravy. Tato směs byla tradičně dána dětem, aby usnadnila podráždění žaludku, protože je velmi uklidňujícím řešením.

Chrání zdraví srdce

Antioxidační vlastnosti medu a tonizujícího zázvoru ukázaly, že zmírňují chování prostaglandinu v těle. Prostaglandiny jsou lipidové sloučeniny, které jsou odvozeny enzymaticky z mastných kyselin, přítomných v zázvoru. Tyto prostaglandiny se nacházejí v celém těle a jsou funkčními prvky téměř ve všech orgánových systémech. Pokud jde o zdraví srdce, mírné účinky medu a zázvorového tonika ukázaly sklon k ulehčení napětí cév, čímž se snižuje krevní tlak a šance na onemocnění, jako je ateroskleróza, srdeční záchvaty a mrtvice.

Lidé po celém světě, zejména v Indii, vždy udržují jak zázvor, tak med v jejich domovech a připravují tuto příhodnou směs pro někoho, kdo se nachladí nebo dostane kašel.

Jak konzumovat med a zázvor?

Nejlepší způsob, jak konzumovat zázvor a med, je smíchat jednu čajovou lžičku zázvorové šťávy s jednou čajovou lžičkou medu.

Pokud je vaše hrdlo zahlcené a nemůžete správně mluvit, měli byste jíst kandovaný zázvor a med, protože to normálně okamžitě odstraní bolest hrdla. Zázvorové medové bonbony jsou také užitečné při cestách, protože jsou známé, že pomáhají při řešení nevolnosti z cestování.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button