Péče o těloPřírodní léčba

Masáž těchto 4 bodů na těle vám pomůže účinně zhubnout

Akupresura je komplexní zdravotní technika a spolu s akupunkturou pomáhá lidem řešit zdravotní problémy již tisíce let. Stručně řečeno, každý orgán v těle je za použití energetického kanálu spojeny přímo se specifickým bodem na těle.

Jestliže chcete zlepšit fungování vnitřních orgánů, je nutné zjistit konkrétní bod v těle a pravidelně jej masírovat. V tomto článku si představíme body, které vám pomohou zhubnout. Jde o praxi, která je ověřená!

Budete-li se držet této rutiny, váš metabolismus se urychlí. V důsledku toho budete mít po celý den více energie, tukové zásoby se budou pomalu eliminovat a jejich hromadění se zastaví. Začnete tedy kontrolovat vaši chuť k jídlu a vytvoříte si tak správný přístup ke svému zdraví.

 

Body na těle, které vám pomohou snížit nadváhu:

Bod na uchu

Masírování bodu na uchu zajišťuje zrychlení metabolismu a to přispívá ke snížení hmotnosti na všech částech těla. Masírujte bod na uchu palcem po dobu tří minut třikrát denně a to stejným tlakem. Po masáži si všimněte, že má vaše tělo více energie. Nepocítíte únavu nohou, paží, ramen.

Bod na obličeji

Tento bod najdete mezi nosem a horním rtem. Po dobu pěti minut jej stimulujte dvakrát denně. Pomůže to kontrolovat pocit hladu a nervozity. Jestliže se přejídáte, když jste ve stresu, pak je toto cvičení pro vás nejvhodnější.

masaz

Bod na ruce

Tímto bodem prochází celá vaše vnitřní energie, na těle jde o klíčový bod. Masírování tohoto bodu vás zbaví přebytečného tělesného tepla a přispěje také ke zlepšení stolice. Masírujte tento bod po dobu jedné minuty 2–3 krát denně.

Bod na noze

Jde o nejpoužívanější bod akupunktury, je to takzvané Zu San Li. Zlepšuje to nejen trávení, ale také pomáhá potlačovat zánětlivé procesy v těle. Tento bod je nazýván také bod dlouhověkosti nebo také bod proti stům nemocím. Najdete jej pod češkou.

Chcete-li tento bod najít, pak položte na koleno svou dlaň. Bod najdete na konci malíčku, mezi kostmi. Když budete ve večerních hodinách denně masírovat body Zu San Li, velmi tím napomůžete hubnutí.

Masírujte 9 krát kruhovým pohybem ve směru hodinových ručiček na každé noze (9 krát na jednu stranu) a to po dobu 10 minut (5 minut na každé noze). Není to vhodná masáž před spaním, může působit nespavost. Stisknete-li tento bod ucítíte mírné nepohodlí, možná dokonce menší bolest. Je to však důležité, jinak nedosáhnete požadovaného efektu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button