KrásaZdravé tipy

Podpořte svou přirozenou krásu. I bez make-upu můžete zářit

Krása nespočívá jen v tom, jak se namalujete a jaké filtry při focení použijete. Stále více se hovoří o přirozené kráse, která není nijak upravená a vychází čistě z toho, čím byl člověk přirozeně obdarován a jak tyto své hřivny rozvíjí. Tento trend má bojovat proti nerealistickým představám, které mají zejména mladé dívky o svém vzhledu kvůli tomu, jak je krása prezentována na sociálních sítích.

Tento pokřivený obraz pak může vyvolávat psychické potíže, a v nejhorším případě vyústit i k sebepoškozování nebo problémům s příjmem potravy. Proto je důležité budovat především přirozenou krásu. A není to zas tak složité – je spousta cest, jak se ve vlastním těle cítit lépe, a dokonce i skutečně lépe vypadat. Často jde jen o váš postoj a přístup a také o vaše sebevědomí. Většina lidí, kteří si věří, a za své tělo se nestydí, na vás budou působit o mnoho lépe a vypadat ve vašich očích krásnější.

Oblečení

Prvním krokem je samozřejmě výběr správného oblečení. To může buď významně podtrhnout vaše krásné rysy, nebo z vás také udělat šedou a nevýraznou myš. Umět se správně oblékat je trochu umění. Jen málokdo se narodí s tak skvělým vkusem, že ihned ví, co mu sluší. Ostatní musí zkoušet, nechávat se inspirovat, hledat vhodné střihy, barvy i typy oděvů. Je to možná trochu časově náročné a někdy to leze i do peněz, ale výsledek stojí za to. Navíc po čase zjistíte, že oblékání není o množství, ale spíše o kvalitě. Nepotřebujete každý den nosit něco jiného, ale spíše se naučit vhodně kombinovat a vytvářet stále nové kreace s použitím vašich starých kousků. Tímto stylem tedy ve finále ušetříte a budete vypadat dokonale.

Vůně

Důležitější než bezchybný make-up je spíše vaše svěží vůně. Zapáchat potem je dnes již opravdu hodně velký přešlap. Proti zápachu bojujte účinným deodorantem a nezapomeňte si pořídit kvalitní parfém, který stačí nanést ráno a vydrží vonět po celý den. Vůně je důležitá pro seznamování, pro úspěšnou komunikaci i pro vaše sebevědomí.

To samé platí samozřejmě i pro váš dech. Ten by nikdy neměl zapáchat. Ráno si řádně vyčistěte zuby a přes den můžete dech osvěžit žvýkačkou nebo sprejem. Pokud bojujete se zápachem z úst, zvažte návštěvu lékaře, může to být příznak nějaké nemoci.

Úsměv

Úsměv je prý ten nejlepší doplněk. Ani ten nejdražší šperk, kabelka či hodinky nedokáží nahradit zářivý a hlavně upřímný úsměv na tváři. Jistě není vždy důvod k úsměvu, ale snažte se vždy tvářit přívětivě a mile a uvidíte, jak se promění přistup lidí okolo vás. Úsměv také vyhlazuje vrásky a projasňuje obličej. Je to tedy skvělá cesta ke kráse a také dobrým vztahům s vaším okolím.

Sebevědomí

Sebevědomí i jeho nedostatek z vás vyzařuje na první pohled. To, jak si věříte, nebo naopak nevěříte, ovlivňuje vše, co děláte. Vaši práci, vaši vztahy, vaše úspěchy i neúspěchy. Zdravé sebevědomí je základním předpokladem zdravých vztahů i úspěchů v pracovním životě.

Velice důležité je také to, co si myslíte o svém vzhledu. Pokud se považujete za nepřitažlivého člověka, pak to tak bude vidět i vaše okolí. Určitě se neubráníte tomu, abyste svůj vzhled před nimi negativně hodnotili, a to samozřejmě ovlivní i jejich pohled na vás.

Chcete-li, aby vás ostatní vnímali jako fyzicky přitažlivé jedince, musíte se tak i sami vnímat vy a podle toho se i chovat. Váš pocit je naprosto směrodatný.

Vaši přirozenou krásu je tedy možní velmi jednoduchými způsoby podpořit. A make-up využívejte jen jako doplněk toho, co vyzařuje už z vaší samotné osobnosti. Tak budete inspirací pro každého, a hlavně pro mladé ženy. I vy sami se budete cítit o mnoho lépe a ušetříte čas i peníze za make-up.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button