NávodPéče o těloPřírodní léčba

Nápoj z kurkumy pomůže posílit střevo a odstranit parazity

Kurkuma je jedním z nejúčinnějších koření. Lidstvo si jej oblíbilo a díky mnoha studiím se ukázalo, jak skvělé výhody má pro mozek a vůbec pro celé lidské tělo. Toto zlaté koření je velmi prospěšné pro spoustu orgánů a funkcí v lidském těle. Podívejte se, co všechno tento „zlatý lék“ může vašemu tělu nabídnout.

Redukuje zánět

Akutní zánět v těle je prospěšný, ale chronický zánět nikoliv. Tělo může do značné míry poškodit a ve finále mu ublížit. Kurkuma má schopnost udržovat akutní zánět pod kontrolou a umí zmírnit ten chronický. Může pomoci léčit různé zánětlivé nemoci včetně artritidy, srdečních chorob nebo pomáhá při Alzheimerově chorobě.

Bohatý na bioaktivní sloučeniny s léčivými vlastnostmi

Kurkuma obsahuje kurkumin, což je látka, která skvěle působí na lidské tělo. Jde o sloučeninu s extrémně silnými antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. Většina studií, která se na toto téma prováděla, ukázala, že výtažky z kurkumy obsahují spoustu látky, která pomáhá.

Zvyšuje funkci vašeho mozku a snižuje riziko duševních problémů

Kurkumin může zlepšit funkci mozku a zabránit tak různým degenerativním procesům zvyšováním hladin BDNF hormonu v mozku.

Může pomoci předcházet rakovině

Mnoho vědců zkoumalo kurkumin a jeho potenciál při léčbě rakoviny. Bylo zjištěno, že může ovlivnit růst rakoviny a šíří se na molekulární úrovni. Studie prokázaly, že snižuje růst nádorů a metastáz.

Brání depresím

Pravidelné užívání kurkumy může pomoci regulovat hormony ve vašem mozku, které naopak budou bojovat proti depresím a dalším onemocněním.

To jsou jen některé z výhod této úžasné přísady, seznam se neustále rozšiřuje. Při různých kombinacích se účinky ještě víc posilují. Recepty, které vám přineseme v tomto článku, mají spoustu přínosů pro vaše tělo. Vytvořte si i vy tento jednoduchý lék!

Odstartujte svůj den jednoduchým nápojem

Jde o nápoj, který pomáhá zlepšovat trávení a snižovat pálení žáhy. Zdravé střevo je klíčem ke zdravému imunitnímu systému. Když se objevuje nerovnováha, trpí celé tělo. Spousta lidí trpí příznaky jako bolest žaludku, pálení žáhy, kožní problémy a podobně. Dobrá zpráva je, že přidáte-li do své stravy zdravá probiotika, pomůžete trávicímu systému.

Jablečný ocet obsahuje „matku“. Nefiltrovaný jablečný ocet obsahuje sediment, kterému se někdy říká právě „matka“. Jde o zbytky bakterií z fermentace. Jsou to látky, které bojují proti špatným bakteriím, na lidské tělo a zdraví působí velmi dobře.

Jak tento nápoj pomáhá?

Kurkuma bojuje proti zánětu v těle, což je důvod, proč se tak často využívá k léčbě syndromu dráždivého střeva (IBS). Kajenský pepř je zase silným protizánětlivým a antiseptickým prostředkem, který pomáhá posilovat účinky kurkuminu. Med se využívá k uklidnění zažívacího traktu a oslazení celého nápoje. Jak si tento nápoj připravit?

Ingredience:

  • 4 šálky filtrované vody
  • ¼ šálku organického jablečného octa
  • ¼ šálku surového organického medu
  • 1 čajová lžička kajenského pepře
  • 1 polévková lžíce prášku kurkumy

Postup:

Do hrnce dejte vodu, kterou následně přiveďte k varu. Poté hrnec vyjměte z tepla, přidejte med, kurkumu, kajenský pepř a jablečný ocet. Všechno pečlivě promíchejte, aby se směs spojila. Konzumujte jednu sklenici každé ráno a zbytek směsi dejte do lednice.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button