Spolupráce

Zajistěte ve svém domově příjemné a zdravé ovzduší

Chcete se ve svém domově cítit příjemně i během horkých dní, kdy sluneční paprsky tvoří z vašeho domova nesnesitelnou výheň? Toužíte zajistit svým nejbližším příjemné a čisté ovzduší, bez alergenů a jiných nečistot? Kolem klimatizací existuje mnoho mýtů, kterým lidé věří a často raději ve svých domovech „trpí“. Kvalitní klimatizace zajistí vašemu domovu nejen stálou a příjemnou teplotu, protože většina z nich funguje současně jako topení, ale také zbaví ovzduší nežádoucích nečistot.

Opravdu roznáší klimatizace nemoci?

Možná se vám již stalo, že jste na chodbě potkali kýchajícího kolegu se slovy: „To mám z klimatizace.“ Pravděpodobně tak nějak vznikl mýtus, že klimatizace nemoci roznáší, především bolest v krku, nachlazení a chřipku. Drtivá většina těchto příznaků je však způsobena nesprávným používáním klimatizace. Klimatizace do bytu, domu i kanceláře se musí používat s ohledem na venkovní teplotu. V horkých dnech to mnoho lidí s ochlazováním vzduchu přehání. Při správné údržbě a manipulaci žádná zdravotní rizika nehrozí. Právě naopak.

Kvalitní klimatizace, které jsou opatřeny invertorovými motory, jaké mají například klimatizace Samsung, toho umí mnohem více. Díky nadstandardním filtrům je vzduch v domově zbavený prachových a pylových částic. Eliminace alergenů je ideální nejen pro alergiky, ale také pro malé děti. Domácí klimatizace pročistí vzduch od nečistot a alergenů, které po domově trousí psi a kočky.

Ve skutečnosti je klimatizovaný vzduch mnohem čistší a téměř zdravotně nezávadný. Alergikům umožňuje alespoň v létě si na chvíli odpočinout nejen od horka, ale také od nepříjemných projevů alergie.

Jak vybrat správnou klimatizaci?

Klíčovým faktorem při výběru vhodné klimatizace je, zda bydlíte v rodinném domě či bytě. Nástěnná klimatizace je ideální především pro byty a menší domy. Jejich obsluha a instalace je snadná a moderní design zcela zapadne do vašeho interiéru.

Kazetové klimatizace, které se montují pod strop, jsou vhodné pro větší byty a domy. Jedno těleso zvládne ochladit i oteplit současně několik místností.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button