Spolupráce

Krabičky na šperky – malé předměty s velkým významem

Šperky se beze sporu řadí mezi oblíbené předměty, kterými obdarováváme své blízké. Když je kupujeme, obvykle už i s vhodným obalem. Většinou se jedná o krabičku s polstrováním.

Není krabička jako krabička

Někdy v obchodě ke šperku dostanete krabičku zdarma, jindy si za ní připlatíte. Zkusili jste ale někdy překvapit po domácku vyrobenou nebo upravenou krabičkou? Možností je hned několik.
Můžete zakoupit papírové krabičky ve specializovaných obchodech s obaly a vylepšit je různými dekorativními doplňky. Nebojte se experimentovat s různými materiály a tvary. Z recyklovaných papírových krabiček a barevného lepenkového papíru můžete vytvořit jedinečné obaly. Přidání malých ozdobných prvků, jako jsou mašle, stuhy nebo krásné nálepky, dodá vaší krabičce jedinečný vzhled.

Kouzlo dřeva

Pokud máte rádi práci se dřevem, můžete zkusit vytvořit malou dřevěnou krabičku. Existuje mnoho návodů na internetu, které vám ukážou, jak na to. Dřevěné krabičky mohou být pomalovány, vyřezány nebo dokonce vypáleny různými vzory, což z nich udělá skvostný doplněk k samotnému šperku, a navíc vůně dřeva je skvělou přidanou hodnotou.

Alternativa ke krabičce

Další možností je použití textilu. Můžete si vyšít malou látkovou taštičku nebo vyrobit malý sáček, do kterého můžete drobný šperk elegantně zabalit. Takto ručně vytvořený obal pak bude nejen praktický, ale také hezký.

Šperkovnice

Možná vás tvorba krabiček bude bavit natolik, že jich budete chtít vyrobit více. V tom případě můžete zkusit vyrobit kompletní šperkovnici. Záleží pouze na vás, jak byste tvorbu pojali. Jako základní a nosný prvek může být obyčejná větší kartonová krabice, kterou např. polepíte dekorativním papírem či jinými ozdobnými prvky. Do ní pak už stačí vložit kartonové přihrádky, do kterých nastrkáte krabičky různých velikostí. A jednoduchá šperkovnice je na světě.

Vhodná výplň

Do krabiček na šperky je nutné zvolit vhodnou výplň. Nechcete přeci, aby se šperk poškrábal nebo jinak poničil. Také by měl být šperk z krabičky snadno vyjímatelný a zřetelně viditelný. Ideální a dostupnou výplní jsou například barevné vatové polštářky, které lze zakoupit v drogeriích.

Osobní styl

Tím, že vytvoříte nebo upravíte vlastní obal na šperk, dodáte darovanému předmětu zcela nový rozměr. Ať už se rozhodnete pro papír, dřevo nebo textil, vždy na obalu zanecháte vlastní otisk. Když si dáte záležet, třeba nakonec to bude právě obal samotný, krabička nebo sáček, co udělá obdarovanému opravdu radost.

Zdroj náhledové fotografie: Depositphotos.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button