Péče o těloPřírodní léčba

Konzumace medu a skořice každý den má skvělé účinky na lidské tělo

Lidé si dnes a denně snaží pomoci od různých nemocí a chorob díky přírodním lékům. Takovým, které běžně najdeme doma, ve spíži. Umí pomoci na spoustu nemocí, od obyčejného nachlazení, přes problémy s trávením, problémy s pH. Pomůže očistit tělo od toxinů a odpadních látek.

Směs skořice a medu

Kombinace skořice a medu se využívá po staletí, aby pomohla zlepšit zdraví lidí. Ve skutečnosti je mnoho lidí přesvědčeno, že tato směs je perfektní kombinace, která má vliv na řadu nemocí. Kombinace obou produktů je velmi oblíbená v ajurvédské a tradiční čínské medicíně.

Podle článku z roku 1995, který byl zveřejněný v týdeníku The Weekly World News může med a skořice léčit prakticky cokoliv. Jde o velmi užitečné a dobré kombo, které si oblíbili nadšenci, ale i vědci. Stále chybí ve vědecké literatuře přesvědčivé důkazy o tom, že směs medu a skořice skutečně vyvolává zázračné výsledky. I proto se lékaři zdráhají zcela doporučit tuto metodu svým pacientům.

Podle mnoha lidí, kteří tuto léčbu vyzkoušeli, má každá ze složek své nezpochybnitelné léčebné vlastnosti, takže není absurdní předpokládat, že dohromady mohou velmi dobře pomoci od mnoha nemocí a onemocnění. Kde všude může med se skořicí pomoci?

Sníží hladinu cukru v krvi

Nedávné studie zveřejněné v časopisech Nutrition Research a Pharmacognosy Research naznačují, že až 1500 mg doplňků skořice má lipidy, jaterní enzymy. Pomáhá při inzulínové rezistenci u diabetiků nebo osob se ztukovatěním jater, které není způsobeno alkoholem. Na druhou stranu surový a organický med se skládá z fruktózy a glukózy. Tyto dva typy cukrů způsobují nižší hladinu glukózy v plazmě u diabetiků. Proto mohou diabetici surový a organický med konzumovat.

Zlepšuje funkci srdce

Med a skořice pomáhají při prevenci kardiovaskulárních onemocnění, což je hlavní příčinou smrti na celém světě. Med obsahuje antioxidanty, které pomáhají předcházet vzniku krevních sraženin, které často vedou k infarktu a mrtvici. Na druhé straně bylo zjištěno, že skořice snižuje špatný cholesterol (vytváří aterosklerotické plaky na stěnách arterií) a zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu v těle.

Pomáhají proti stárnutí

Volné radikály (oxidanty) agresivně oxidují tkáně a ničí tělesné buňky. To vede k předčasnému stárnutí a k různým chorobám. Antioxidanty neutralizují volné radikály, čímž zpomalují proces stárnutí. Med obsahuje enzymy, fenoly, flavonoidy a organické kyseliny. Studie naznačují, že tmavší med (pohankový například) je bohatým zdrojem těchto antioxidačních sloučenin. Skořice na druhé straně obsahuje polyfenoly, které jsou silnými antioxidanty. Skořice poráží dalších 26 druhů koření a bylin v počtu antioxidantů, které obsahuje.

Účinkuje na akné a bakteriální infekce

Skořicový olej smíchaný s medem je používán po celém světě k léčbě kožních onemocnění jako například k léčbě akné či kožních infekcí. Výzkumníci z Íránu zjistili, že díky antibakteriálním, protizánětlivým a antioxidačním vlastnostem je med ve skutečnosti účinnější při léčbě ran a popálenin.

Pomoc při hubnutí

Med a skořice nezpůsobí přímo úbytek na váze, ale mohou k němu přispět, pokud se budou využívat správně. Samozřejmě je nutno dodržovat správnou životosprávu a dostatek pohybu. Pokud nahradíte cukr a sladkosti surovým organickým medem, snížíte počet kalorií ve vaší stravě, což nakonec povede ke snížení hmotnosti. Na druhou stranu snižuje hladinu cukru v krvi a zvyšuje citlivost na inzulín, který je zodpovědný za váš metabolismus. Skořice nejen zrychluje metabolismus, ale také pomáhá při přeměně glukózy na energii, ne na tuky.

Infekce uší

Skořicový extrakt se umístil na čtvrtém místě a to vysvětluje, proč lidé, kteří do svého jídelníčku zapojí skořici a med, údajně trpí méně na infekce močových cest než lidé, kteří skořici a med ve své stravě nemají.

Gingivitida – zánět dásní

V uplynulých letech se objevili různé studie, které uvádějí, že manukový med může pomoci vyléčit zánět dásní a periodontální onemocnění. Vzhledem k vynikajícím antimikrobiálním vlastnostem vědci ze School of Dentistry University of Otago, Dunedin, New Zealand zjistili, že manukový med způsobil až 35% pokles plaku. Díky medu se také snížilo až o 35% krvácení u lidí, kteří trpěli zánětem dásní.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button