Spolupráce

Jak porazit únavu na konci roku s pomocí bylinek pro energii

Sezóna plná aktivity nám utekla a příroda začíná zpomalovat. Naše tělo má přirozenou tendenci se přizpůsobit tomuto rytmu, ale moderní pracovní režim tomu často brání. Jak tedy zvládnout únavu, která nás v závěru roku přepadá?

5 ověřených tipů proti únavě a vyčerpání

Někdy nám život naservíruje příliš mnoho – náročná práce, péče o rodinu a tíživé zprávy z médií. A když k tomu přidáme přirozený útlum přírody, můžeme se cítit bezmocní proti únavě. Překvapivě však existuje několik účinných strategií:

  1. Bylinky proti únavě: V přírodní lékárně lze objevit širokou bylinek proti únavě. í. Každá má své specifické účinky, ale všechny pomáhají dodat energii. Některé podporují hlubší spánek, jiné okamžitě povzbuzují, a další pomáhají rozptýlit stres.
  2. Upravte svůj režim a více spěte: Když toužíte po více energie, kvalitní spánek je klíčový. Čaj z meduňky nebo kozlíkové kapky mohou být užitečné při uvolňování mysli a usnadňování usínání. Doporučuje se i bylinný polštářek s levandulí či chmelem pro lepší noční odpočinek.
  3. Pohyb na čerstvém vzduchu a doplnění vitaminu D: Procházky, běhání nebo víkendové výlety na hory mohou unavit tělo, podpořit hormony štěstí a napomoci tvorbě vitamínu D.
  4. Věnujte se radostem každý den: Každodenní radosti jsou klíčové. Bez ohledu na to, zda se věnujete čtení, setkávání s přáteli nebo obnovení starých koníčků, je důležité najít čas na aktivity, které vám přinášejí radost.
  5. Relaxujte: Pravidelná relaxace nejen přináší dobrý pocit, ale také působí léčivě na tělo a duši. Hudba, meduňkový čaj a vonné esence mohou pomoci s uvolněním a hlubokým dýcháním.

Čaj na energii podle Vašeho gusta

Pátrali jsme po receptu na čaj proti únavě a vyčerpání, který obnoví tělo i mysl. Bylinkáři Bylinné zahrady doporučují kombinaci máty, kopřivy, plodu rakytníku a třezalky. Tato vyvážená směs slibuje rozptýlit šedé mraky a naplnit nás energií.

Klasické byliny proti únavě

Pokud preferujete jednoduché bylinné čaje, kopřiva je vynikající volbou. Její síla pomáhá s detoxikací, doplňuje důležité prvky a nabíjí tělo energií. Mezi bylinky proti únavě patří i ostropestřec, který podporuje očistu jater a obnovu energie.

Síla bylin z dálného východu

Z východních končin světa přicházejí bylinky, které slibují obnovu energie pro celé tělo. Ginkgo biloba podporuje srdce, cévy a mozek, zatímco maralový kořenze Sibiře podporuje regeneraci těla a obranyschopnost.

Babské rady proti únavě

Babičky věděly, že kvalitní spánek a horký hrnek bylinného čaje jsou nejlepšími spojenci proti únavě. Ořechy, kysané zelí a med byly jejich tajnými zbraněmi pro klid nervů a rychlé doplnění energie.

Nápoj proti únavě – lektvar staré Sýkorové

Pro ty odvážné tu máme recept na lektvar z česneku a citronu. Je to síla pro každého, ale příval energie za to stojí. Čtyři citrony odšťavníme, zalijeme 2 litry převařené vody a přidáme drcený stroužek česneku. Necháme odpočívat v lednici asi 48 hodin a pijeme skleničku ráno po dobu tří týdnů. Nápoj je možné dosladit medem.

Únava jako signál závažné nemoci

Pokud se únavu nedaří zvládnout, je rozumné konzultovat s lékařem, protože může být známkou vážného zdravotního problému. Bylinky proti únavě mohou být výborným doplňkem k tradiční léčbě.

Zdroj náhledové fotografie: Unsplash.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button