Zelí se konzumuje čerstvé během letních měsíců a nakládané v zimě. Zelí je považování za nejbohatší zeleninu na vitamín C. Má vysoké výživné a léčivé vlastnosti. Víte jak si připravit kysané zelí doma? Máme pro vás jedinečný recept.
Příprava kysaného zelí
Co budeme k přípravě kysaného zelí potřebovat:
- 15 kg zelí
- 0,5 kg mořské soli
- 6 bobkových listů
- 1 polévková lžíce zrnkového pepře
- pár kousků kdoule
- anýz, hrozny, jablka (volitelné)
Do sudu vložte zelí, přidejte sůl a koření. Zalijte vodou a uzavřete sud víkem. To je vše. Nyní je potřeba čekat minimálně jeden měsíc, než bude zelí připraveno ke konzumaci. Přejeme dobrou chuť.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.