Přírodní léčba

4 nejčastější příznaky rakoviny vaječníků

Rakovina je v dnešní době strašákem č. 1. Snad právě proto, že má tolik druhů a modifikací, že může skutečně postihnout každého z nás. Nejlepší léčbou je prevence a včasné rozpoznání nemoci. Tyto nejčastější příznaky počínající rakoviny vaječníků by měla znát každá žena.

  1. Trvalé nadýmání

Pokud si všimnete, že máte téměř neustále nadmuté břicho ať už jíte cokoliv, měli byste zbystřit. Někdy to může znamenat počátek růstu nádorů na vaječnících. Nemusíte ihned hystericky volat lékaři, ale opatrnost a včasná kontrola u lékaře je na místě.

2. Bolesti břicha a páteře

Bolesti v této oblasti jsou normální během menstruace i ovulace. Přetrvávají-li ale déle než je obvyklé nebo se objevují i v jiné období cyklu, je na místě opatrnost. Sledujte se a bude-li tento stav přetrvávat, kontaktujte svého gynekologa.

3. Potíže s jídlem/pocit plnosti

Může se jednat i o potíže s trávením nebo jednoduše otravu jídlem. Pokud ale tyto obtíže trvají déle než týden, zvažte konzultaci s lékařem.

4. Častá potřeba močení

Pokud potřebujete často na záchod a nepijete větší množství tekutin, než obvykle, zbystřete. Nádorové onemocnění totiž dráždí okolí a pudí k močení. Opět není třeba panikařit, ale pouze se více sledovat a tyto obtíže sdělit svému gynekologovi.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button