Úžasně vláčná roláda bez mouky. Tato roláda je lehoučká jako pírko díky tomu, že je bez mouky. Dokonce jí můžete srolovat zastudena, ale je potřeba dodržet postup a těsto nespálit. Určitě stojí za vyzkoušení a zamilujete si jí!
Ingredience
4 velká vejce, bílky a žloutky zvlášť
100 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa holandského typu
špetka soli
máslo na potření pečicího papíru
Na náplň
1–2 kelímky smetany ke šlehání, 33 %
1–2 lžíce moučkového cukru, dle chuti
50 g kvalitní tmavé čokolády, jemně nasekané
moučkový cukr na poprášení
(Použijte smetanu s nejméně 33 % tuku,ale klidně i tučnější, pro jistotu do ní můžete přidat ztužovač. Množství náplně záleží na vaší chuti, na jednu roládu stačí i jeden kelímek šlehačky.)
Příprava
1 Předehřejte si troubu na 200 stupňů. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a potom vsypte přes sítko kakao a promíchejte. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zlehka zapracujte do hmoty. Rovnoměrně rozetřete na celý plech vyložený papírem na pečení, který je potřený máslem. Pečte zprudka 5 minut. Těsto se nesmí vysušit, musí zůstat vláčné. Jakmile začnou okraje jevit známky upečení, vyjměte z trouby, sundejte i s papírem z plechu a nechte vychladnout.
2 Mezitím ušlehejte smetanu s cukrem a nakonec do ní vmíchejte čokoládu. Plát upečeného těsta potřete šlehačkou, okraje nechte volné a pomocí papíru po delší straně srolujte. Nechte chvíli ztuhnout v chladničce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
foto: Pinterest
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.