Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Domácí přírodní léky, které pomáhají proti kašli

Opět je to tady, ta doba, kdy se změnil čas. Vstáváte za tmy a domů jdete znovu za tmy. Venku je chladno, vlezlo a nevlídné počasí. Z tepla, které letos panovalo, je to pořádný skok a změna, takže nachlazení? To se může stát vaším velmi blízkým parťákem. Kromě nachlazení se může objevovat chřipka, angína. Vaší pravou rukou jsou kapesníky, bez kterých nedáte ani ránu a v lékárně vás pomaličku už znají jménem. Utrácíte tam opravdu vysoké sumy.

Chemie versus příroda

Jdete-li do lékárny, dostanete hned několik léků, které mohou pomoci. Ať už to jsou léky na kašel, horečku nebo kapky do nosu, velmi rychle vám mohou pomoci. Pravda, v lékárně necháte slušnou částku, ale zase to pomůže. Rychle a bez větších problémů. Když se vám vyhnou nežádoucí účinky, pak není co řešit. Jenže ne všichni chtějí vsázet na chemii. Dnes stále víc a víc lidí sahá po přírodních metodách, teda pokud je to jen trochu možné. Samozřejmě nějaké viry a bakterie zničíte jen s pomocí antibiotik.

Nachlazení však můžete do jisté míry korigovat s pomocí přírodních léků. Mohou velmi dobře působit na nachlazení, rýmu, bolest v krku nebo právě na kašel. Přírodní léky jednoduše připravíte z produktů, které máte doma ve spíži. Jde o levný přírodní lék, který vám může pomoci při léčbě kašle. Připravíte si tyto léky jednoduše a rychle v pohodlí domova. Vyhnete se tak bakteriím, virům a podobně. Přinášíme pár receptů, které si doma můžete připravit a zbavit se tak díky nim kašle.

Medový pomocník

Co budete potřebovat:

  • 8 čajových lžiček medu
  • 4 čajové lžičky citronu

Jak postupovat:

Med a citron jsou antibiotika a pomáhají uklidnit krk. Smíchejte med s citronem a připravte si jednoduchý sirup na kašel. Konzumujte v případě potřeby jednu lžičku tohoto sirupu podle potřeby.

Tymiánový čaj

Tymián není jen dobrým kořením, ale také ´úlevou od kašle, infekcí dýchacích cest a bronchitidy. Vyzkoušejte si tento výborný tymiánový čaj. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce tymiánového listí
  • 1 čajová lžíce medu
  • Pár kapek citronu

Jak postupovat:

Do šálku vroucí vody ponořte dvě polévkové lžíce rozdrcených tympánových listů. Nechejte deset minut louhovat, poté sceďte, přidejte citron, několik kapek medu a můžete popíjet pro uklidnění krku či utlumení kašle.

Kurkumová pomoc

Kurkuma je skvělým pomocníkem pro léčbu kašle. Když k ní přidáte černý pepř, lépe se vstřebává do těla, podporuje stimulaci krevního oběhu a toku sliznice. Jak si kurkumový nápoj připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička černého pepře
  • 1 čajová lžička kurkumy

Jak postupovat:

Připravte si tento nápoj, do šálku vroucí vody přidejte kurkumu, čerstvý mletý pepř a kurkumu. Nechejte působit patnáct minut a poté sceďte. Můžete popíjet podle potřeby, jde o nápoj, který je chutný i zdravý.

Zázvorový čaj

Jde o nejoblíbenější přírodní lék na kašel, proto se připravuje zázvor v mnoha různých podobách. Připravte si klasický a jednoduchý zázvorový čaj, který pomůže mírnit nachlazení a kašel.

Co budete potřebovat:

  • Zázvor
  • Voda

Jak postupovat:

Nakrájejte kus zázvoru na malé kousky, můžete je také rozdrtit. Dejte do hrnce, přidejte vodu a vařte. Následně sceďte a můžete popíjet. Zázvorový čaj můžete pít třikrát až čtyřikrát denně, dokud kašel neodezní. Kromě toho můžete žvýkat surový zázvor přes den, což pomůže od kašle.

Česnekový nápoj

Česnek má skvělé antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti, které pomáhají při léčbě kašle. I česnek může pomoci v mnoha ohledech s nachlazením či kašlem.

Co budete potřebovat:

  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička oregana

Jak postupovat:

Do hrnce s vodou přidejte dva až tři stroužky česneku a vařte. Přidejte oregano, nechejte vychladit, sceďte a přidejte med. Tento nápoj může pomoci snížit kašel a bolesti v krku.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button