Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Mineralizujte tělo těmito 10 potravinami a budete chráněni proti nemocem

Naše tělo má tendenci udržovat správnou hladinu pH, teplotu a hormonální balanci. K tomu, aby vše bylo ve správné rovnováze, nám pomáhá homeostáze. Nezdravý životní styl však nabourává tento proces. Můžou za to potraviny bohaté na cukry a tuky, které jsou pro tělo kyselé a organismus musí čerpat minerály z kostí a tím dochází k změně hladiny pH v krvi.

Chronická acidóza nebo vysoká kyselost může způsobit roztroušenou sklerózu, zvýšenou hladinu cholesterolu, arytmii, letargii, bolest kloubů, srdeční onemocnění a cukrovku. Kyselost navíc vyvolává záněty, které pomáhají šíření rakovinových buněk po celém těle. Častým jevem jsou také svalové křeče a bolesti svalů, kontinuální únava, dušnost nebo těžké dýchání.

10 potravin bohatých na minerály

Níže uvedené potraviny jsou bohatým zdrojem minerálních látek, jako je vápník, hořčík a fosfor. Právě tyto látky tělo odebírá z kostí pro optimální hladinu pH. Pravidelnou konzumací zajistíte, aby tělo mělo dostatek živin a nebylo vystaveno riziku vážných onemocnění.

Zralé banány

Nezralé banány jsou bohaté na škrob, který je těžko stravitelný. Zralé banány mají v sobě spousty minerálů a navíc vysokou hladinu antioxidantů.

Chřest

Chřest obsahuje saponiny, což jsou látky působící protizánětlivě a zároveň ničí rakovinové buňky. Podle posledních studií, právě tyto látky bojují účinně proti rakovině tlustého střeva, prsu a slinivky břišní. Navíc chřest obsahuje glutation (antioxidant), kyselinu listovou, vitamíny (A, K, C), selen a thiamin.

Avokádo

Avokádo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny, které napravují kmenové buňky při akutní myeloidní leukémii. Někteří odborníci dokonce tvrdí, že pravidelná konzumace avokáda snižuje možnost rakoviny o neuvěřitelných 50%.

Navíc avokádo snižuje cholesterol, bojuje s osteoporózou, kožním zánětem, urychluje hojení ran a obsahuje hořčík, draslík a vitamín K.

Brokolice

Většina brukovitých druhů zeleniny má protirakovinné účinky. Brokolice chrání buňky před poškozením, ničí karcinogeny, bojuje proti virům a bakteriím, snižuje zánět a pomáhá při léčbě rakoviny.

Česnek

Česnek je velmi účinný při snižování krevního tlaku. Zároveň chrání před srdečními chorobami a potlačuje i ty nejodolnější bakterie. Samozřejmostí je, že účinně bojuje proti rakovině.

Mandle

Mandle jsou bohaté na tuky a bílkoviny. Navíc obsahují protirakovinné látky, jako je vitamín E, které pracují společně na prevenci rakoviny. Konzumujte hrst ořechů každý den a budete v bezpečí proti rakovině slinivky břišní, tlustého střeva a konečníku.

Citróny

Je dobře známo, že citróny jsou bohaté na kyselinu citronovou, která je také známa, jako látka bohatá na minerály. Citróny skutečně obsahují řadu minerálů, jako je hořčík, draslík, naringenin a eriocitrin, které udržují vaše játra v bezpečí před zánětem a stresem.

Vodní meloun

Meloun je velmi zásaditý a bohatý na elektrolyty, vitamíny a detoxikační látky. Obsahuje lykopen a citrulin, což jsou látky, které zvyšují obranyschopnost těla před řadou nemocí.

Organická papája

Toto ovoce snižuje onemocnění srdce, cukrovky a rakoviny. Zlepšuje trávení, reguluje hladinu cukru v krvi, snižuje krevní tlak a urychluje hojení ran. Navíc zahrnuje silný antioxidant, jako je zeaxanthin, který je pro tělo velmi důležitý.

Kajenský pepř

Toto koření má silné antibakteriální vlastnosti a působí v těle jako antioxidant. Je bohatý na vitamín A, snižuje chronickou bolest, bojuje proti zánětu a zlepšuje stav srdce.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button