Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Buďte sami sobě zubařem a odstraňte zubní kámen

Zubní kámen je časté onemocnění zubů. Objevuje se u mnoha z nás. Někdy o něm nemusíte vůbec vědět, jindy může pěkně potrápit, způsobit bolest a starosti. Ať už jde o bezbolestný zubní kámen nebo bolestivý, jedno je jisté, musíte si ho nechat vyléčit. Zubař se o to postará, odstraní jej, a to samo o sobě bývá často nepříjemné. Není-li o zubní kámen postaráno, může se postupem času zhoršovat a zhoršovat a způsobovat peridontitis (zánět ozubice).

kámen

Domácí lék

Pomoci vám nemusí jen zubní lékař a jeho zásah do vašich úst, ale také domácí lék, který pomáhá odstranit zubní kámen. Ne každý má zubaře rád a existuje dost lidí, kteří se vyšetření u něj děsí – mají z něj hrůzu a raději by šli na jakékoliv jiné vyšetření. Proto i my přinášíme recept na domácí lék zubního kazu.

Ingredience:

  • Jedlá soda
  • Peroxid vodíku
  • Kartáček na zuby
  • Ústní voda
  • Sůl
  • Voda
  • Párátko

Postup:

Pro odstraňování plaku je nejlepší jedlá soda. Smíchejte jednu polévkovou lžíci jedlé soli a ½ lžíce soli v šálku. Vezměte zubní kartáček, namočte jej a ponořte do směsi. Tou si poté jemně čistěte zuby po dobu pěti minut. Následně vezměte peroxid vodíku a ½ šálku teplé vody. Smíchejte a jednu minutu si touto směsí vyplachujte ústa. Třete zubní kámen pomocí párátka, ovšem pozor na dásně, neškrábejte je, aby nedocházelo k bolestivému poškození.

Tímto domácím receptem si zuby umývejte každý druhý den a uvidíte, že problémy se zubním kamenem se budou snižovat a zubní kámen tak snadno odstraníte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button