CvičeníKrásaNávodZdravé tipy

Dá se i v dospělosti povyrůst? S těmito triky si můžete pár centimetrů přidat

Vaše výška už pravděpodobně zůstane neměnná, a naopak se začnete postupně spíše zmenšovat vlivem sesedání páteřních kostí. To se projeví ale až o mnoho později. V důchodu tak můžete klidně být i o několik centimetrů menší, než jste byli celý život.

Možná vás výška nikdy netrápila, ale je řada lidí, kteří ji řeší úplně stejně jako svou váhu. Na svou velikost těžko shání oblečení a může to být i komplikace při hledání životního partnera. Je tedy nějaká šance ještě přeci jen maličko povyrůst, i když máte pubertu dávno za sebou? Několik tipů, jak si dodat pár centimetrů navíc skutečně existuje. Výsledek pravděpodobně nebude nijak šokující, ale minimálně opticky se vám může podařit svůj vzrůst malinko podpořit. Tak proč to nezkusit?

Zdravá strava

Zdá se, že při řešení jakéhokoliv problému hraje klíčovou roli zdravá strava. A ne jinak je to i zde. To, jak jste se stravovali, ovlivnilo to, jak moc jste vyrostli, a vaši výšku to může ovlivnit i nyní. Do svého jídelníčku zařaďte jídla bohatá na vitamíny a minerály jako jsou mrkve, vejce, žloutky, ryby, brambory, listová zelenina, kuřecí maso, fazole, ořechy, hrách, mléčné produkty a ovoce. Prakticky všechno, co vám dodá potřebné živiny a vaše tělo bude mít z čeho čerpat sílu k růstu.

Nezapomeňte také na pravidelný pitný režim, který by se měl skládat především z čisté vody, případně zeleného čaje. Zapomeňte na všechny smažené potraviny a nezdravé tuky. Ty totiž blokují vstřebávání živin, které tak nevyužité odchází z těla pryč.

Cvičení a protahování

K optickému růstu vám pomůže také pravidelné cvičení zaměřené především na protahování. Cílem je natáhnout stažené svaly a vazy tak, aby se celý váš postoj vytáhl do výšky. Důležité je zaměřit se především na zpevnění a protažení oblasti zad a páteře. To stejné pak platí i u zadní strany nohou, kde často bývají zkrácené šlachy.

Zkuste si dřepnout a zároveň se nedotýkat rukama země. Pokud zjistíte, že nedokážete udržte rovnováhu nebo si skutečně zcela dřepnout bez bolesti, pak máte zkrácené šlachy. S tímto problémem se ale raději svěřte odborníkovi. Při domácím neodborném protahování si můžete snadno ublížit.

Slunce

Slunce nám dodává velmi důležitý vitamín, který je odpovědný za zdraví kostí, a proto je pro podporu růstu nezbytný. Jedná se o vitamín D, který získáte právě tak, že budete trávit svůj čas venku na sluníčku. Dejte si ale pozor na nebezpečné UV záření a před slunečními paprsky se chraňte vhodným opalovacím krémem. Načerpat sílu ze slunce je také vhodnější v ranních a večerních hodinách, kdy je slunce slabší a pro vaší pokožku nepředstavuje tak velké nebezpečí.

Spánek

Věděli jste, že lidé rostou hlavně ve spánku? Právě tato doba poklidného odpočinku je pro naše tělo poměrně náročným časem, kdy dochází k regeneraci celého těla a posilování i růstu svalů a kostí. Kvalitní a dlouhý spánek vám tedy může na výšce malinko přidat.

Ráno jsme také vždycky vyšší , což je ale způsobeno tím, že spíme ve vodorovné poloze a páteř tak má možnost se zcela natáhnout a narovnat. Snažte se tedy spát v dobré poloze, ideálně na zádech či na boku, pořiďte si kvalitní polštář a spaní v žádném případě nešiďte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button