KrásaPéče o tělo

Péče o pleť i vlasy díky jedinému produktu. To vám umožní jojobový olej

Péče o krásu je jedním z hlavních cílů mnoha žen. Každá chce hezky vypadat, a hlavně se také hezky cítit. Zapomeňte na průmyslově vyráběné pleťové krémy a mléka, jejichž chemické složení se stěží vejde na obal kelímku. Krásu lze získat a udržet přírodními metodami, které nezatěžují ani vaši pleť, ani přírodu.

Vaše pleť si žádá jemné zacházení a šetrnou péči, proto je pro ni přírodní produkt bez chemie to nejlepší, co jí můžete dopřát. Pleťové oleje na přírodní bázi mají koncentrovanou sílu přírody, která vyhovuje všem typům pleti. Nezáleží tolik na tom, jaký konkrétní problém zrovna řešíte, pleťové oleje využijete vždy. Začněte tedy svou pleť namísto krémů hydratovat právě pleťovými oleji.

Pleťové oleje

Na trhu nyní najdete řadu různých pleťových olejů. Mezi nejznámější patří například kokosový olej, arganový olej, růžový olej či olej ze sladkých mandlí. K velmi oblíbeným a skoro nejuniverzálnějším pak patří bezpochyby olej jojobový.

Jojobový olej

Tento olej se získává lisováním malých jader jojoby čínské a ve své podstatě se nejedná o olej, ale o tekutý vosk. Právě díky tomuto jedinečnému složení se snadno vstřebává a velmi rychle a účinně působí na pleť i na vlasy. V podstatě se se svým složením podobá kožnímu mazu, a je tedy naprosto přirozeným pomocníkem pro zdraví a krásu vaší pleti.

Kde jojobový olej využijete

Jak již bylo řečeno, tento přírodní olej má všestranné využití a skutečně se dá využít k řešení mnoha problémů, se kterými si klasické produkty z drogerie neporadí.

Jojobový olej se skvěle hodí k péči o suchou a přecitlivělou pleť. Dokonale pleť hydratuje, nezanechává ji podrážděnou, svědivou či začervenalou. Jenže musíte si také dát pozor na to, co kupujete. Někdy se vám prodejci snaží prodat pouze naředěný produkt, který je plný konzervantů a parfemace. Takový produkt je pak nejen nevhodný pro citlivou pleť, ale především neúčinný, a obchodník vás jednoznačně podvedl. Pečlivě čtěte složení a nebojte se investovat do skutečně stoprocentního oleje.

I pokud máte smíšenou až mastnou pleť a často trpíte nepříjemnými pupínky, jojobový olej je řešení, které hledáte. Nemusíte se lekat toho, že se jedná o olej a na mastnou pleť by se tedy nemusel hodit. Není to tak. Naopak dokáže skvěle hydratovat a zklidňovat podrážděnou pleť, která je zatížena nečistotami.
S jojobovým olejem se i báječně odlíčíte, stačí si na vatový tamponek kápnout pár kapek oleje, navlhčit si obličej a make-up či zbytky nečistot z obličeje tamponkem odstranit.

V neposlední řadě se hodí jojobový olej nejen na péči o pokožku obličeje, ale také celého těla. Jen málokterý jiný krém či olej dokáže pleť komplexně hydratovat a zpevňovat. Skvěle si poradí i se suchou kůží na rukou, loktech nebo chodidlech.

Vlasová péče

V péči o pleť jsme si již skvělé účinky jojobového oleje popsali, ale jak je to s vlasy? Lze olej použít i na ně? Jojobový olej udržuje vlasy krásně lesklé a plné síly. Můžete ho použít místo kondicionéru. Po opláchnutí šampónu do mokrých vlasů vmasírujte pár kapek oleje a poté opláchněte. Soustřeďte se ale na to, abyste olej aplikovali jen do konečků. Jinak riskujete, že se vaše vlasy budou rychleji mastit a budou zplihlé.

Je možné jojobový olej využít i jako pečující masku. Používejte ji přibližně jedenkrát do měsíce, kdy vlasy (zejména konečky) na dvacet minut potřete jojobovým olejem a zabalíte do ručníku. Za tu dobu se dokáží obnovit oslabené konce vlasů a vlasy získají nový lesk a sílu.

Jojobový olej je opravdový zázrak v přírodní kosmetice a neměl by chybět ani ve vaší koupelně. Hravě nahradí velké množství jiných kosmetických produktů a zanechá vaše tělo krásné a zdravě vypadající.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button