Ostatní

Využití aspirinu, jak ho neznáte: na zašedlé oblečení i zaschlou krev

Usilujete o to, aby vaše prádlo nezašedlo, ale ještě se vám to nepodařilo? Hlavně na bílém oblečení je šedá brzo poznat. Existuje však řešení, které se jmenuje aspirin. Většinou ho každý máme v lékárničce.

Potřebujete smíchat 325 gramů aspirinu ve 2 litrech horké vody. Tento proces můžete urychlit rozdrcením tablet. Oblečení se šedavým nádechem vložte do vody a nechte ho tu minimálně 8 hodin. Ideální doba je na noc. Zajistěte, aby oblečení bylo zcela ponořené, jinak se vám na něm vytvoří skvrny. Aspirin můžete vhodit i do bubnu pračky, záleží na vás.

Po vypuštění vody, oblečení přemáchněte v ruce a dejte sušit. Aspirin vás zbaví šedého odstínu oblečení, ale i skvrn. Např. skvrnu od krve vyčistíte snadno a rychle rozpuštěným aspirinem ve studené vodě po dobu 2 hodin. Když čistíte krev jen samotnou studenou vodu, krevní proteiny se tu shlukují a je obtížnější skvrnu i vyčistit. Kyselina uvnitř aspirinu tu má nespornou výhodu. Navíc nemusíte kupovat předražené úklidové a prací prostředky, stačí mít jen pár tablet aspirinu v lékárničce.

Zdroj

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button