Ostatní

Zlepšete fungování mozku konzumací dvou lžic kokosového oleje denně

Kokosový olej je bohatým zdrojem tělu prospěšných tuků. Tento druh tuků má příznivé účinky na zlepšení výkonu kognitivních funkcí, zejména u starších lidí, které mají mnoho problémů se ztrátou paměti. Účinek kokosového oleje se dostaví ihned i po malé dávce.

Přelomová studie, která přišla s tímto tvrzením, byla publikována ve vědeckém časopise Neurology of Aging v roce 2004. Bylo zjištěno, že podáváním triglyceridů se středně dlouhým řetězcem, které jsou zahrnuty právě v kokosovém oleji, se zlepšují kognitivní funkce u starší lidí a jedinců, kteří mají problémy s pamětí.

V této studii bylo zahrnuto 20 osob trpící mírnou kognitivní poruchou nebo Alzheimerovou chorobou. Subjekty byly podrobeny emulgovaným dávkám nebo placebu. Vědci sledovali zásadní zlepšení a zvýšení hladiny krevní plazmy v těle, už jeden a půl hodiny po aplikaci léčby.

Bylo zjištěno, že existuje přímé spojení mezi úrovní kognitivních schopností a kokosovým olejem. To vše již po 90 až 120 minutách experimentu. Následné testy, které byly provedeny na jedincích trpících Alzheimerovou chorobou, dokázaly výrazné zlepšení a zvýšení výkonu kognitivních funkcí. U jedinců, kteří byli podrobeni placebu, nebylo zjištěno žádné zlepšení.

Vědci tento cenný objev vysvětlují následovně

Během výzkumu byly vytvořeny dvě skupiny. Jedna získala kokosový olej a druhá placebo v podobě smetanové směsi. Podávaná dávka byla upravena tak, aby nešla od sebe rozeznat. Účastníci den před výzkumem drželi půst a byly jim odebrány vzorky. Následný den jim byl podán přípravek a pak šly obě skupiny na jeden a půl hodiny odpočívat. Následně se provedly krevní testy a jednotlivci byli podrobeni 30 minutové zkoušce z kognitivních funkcí. Poté byl proveden třetí a poslední krevní test.

Zajímavostí bylo, že již jediná dávka kokosového oleje (40 ml / 2 polévkové lžíce), okamžitě zvýšila kognitivní funkce účastníků, kteří mají problémy s pamětí nebo trpí Alzheimarovou chorobou.

Pokud nahradíte ve své stravě nezdravé tuky zdravými, tedy přidáte do jídelníčku kokosový olej, výrazně tím zlepšíte své kognitivní funkce během pár hodin. Navíc do svého těla dopravíte řadu dalších minerálů a vitamínů, které kokosový olej obsahuje.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button