OstatníPéče o těloZdravé tipy

Nikdy nejsou nemocní, neví nic o rakovině, dožívají se 120 let, a to díky tomuto tajemství

Slyšeli jste někdy o Hunza kmenu? Tito lidé vypadají velmi mladě a poté, co vám řeknou, kolik jim je let, budete v šoku. Žijí v horách, v severním Pákistánu, a tak trochu jsou to lidé jako z jiné planety. Jsou velmi zvláštní, jelikož jejich průměrná délka života je 100 let.

Clipboard01

Životní styl Hunza lidí

Z životního stylu těchto lidí bychom si měli brát příklad. Koupou se ve studené vodě a to tehdy, i když je teplota na teploměru pod nulou. Vytváří si své vlastní jídlo a vůbec nejedí dovážené potraviny. Vždy konzumují syrovou zeleninu, syrové ovoce, ořechy, sušené meruňky, další různé obiloviny (pohanka, ječmen, proso), luštěniny. Zřídkakdy konzumují mléko, vejce a sýr.

Období půstu

Hunza lidé si pěstují své plodiny sami a ve chvíli, kdy nejsou zralé, drží půst. A je to obvykle 2 až 4 měsíce. Pijí jen šťávu ze sušených meruněk. Je to součástí jejich života, taková tradice a všichni to respektují. Někteří lékařští odborníci říkají, že toto období půstu a jejich lehká strava je hlavním důvodem toho, proč se dožívají tak vysokého věku a vedou zdravý život.

Meruňky jako možný lék

Ve stravě Hunza lidí se objevují meruňky ve velkém množství. A právě toto vysoké množství meruněk, může být klíčem k tomu, že se těmto lidem vyhýbají nádorová onemocnění a rakovina. Některé zprávy ukazují, že se Hunza lidé dožívali až 160 let. Tito lidé jsou nepoznamenaní nemocemi, neví nic o nádorech, rakovině a dalších chorobách, které naší populaci běžně sužují a trápí.

Vypadají velmi mladě

Vypadají velmi mladě, jejich pleť je pevná a vůbec byste je netipovali na jejich věk. Ženy mohou dokonce porodit ve věku 65 let. Tento příběh byl zveřejněn, když se v roce 1984 Said Abdul Mbundu, člen lidí Hunza, dostal do Londýna. Bezpečnostní úředníci na letišti byli upřímně šokováni, když viděli, že se narodil roku 1832.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button