DetoxikaceKrása

Začátečnické chyby v péči o pleť v zimě vám berou krásu. Možná je děláte i vy

V zimě musíme dbát více nejen na naše zdraví, ale také na péči o naši pleť. Kvůli mrazu rychleji vysychá, může se na ní objevovat ekzém, bývá citlivější a nezřídka se na ní mohou objevit i nové vrásky nebo pigmentové skvrny. Že pleť v zimě trpí je asi pochopitelné. Náš obličej je jednou z mála častí těla, kterou máme i v tom největším mrazu odhalenou. Je tedy pochopitelné, že právě pleti na obličeji je nutné věnovat extra péči, které jí pomůže mrazy přečkat v co možná nejlepší kondici.

Jaké jsou nejčastější chyby, které v péči o pleť v zimě děláme? Je jich poměrně dost a v následujícím seznamu se bezpochyby najdete i vy. Vyhněte se těmto začátečnickým nedostatkům a uvidíte změnu. Vaše pleť bude svěžejší, vypnutější a zdravější.

Nepijete dost

V zimě většinou nemáme tolik žízeň a často nás asi představa sklenice studené vody zrovna neláká. Je přirozené, že v zimě pijeme trochu méně než v parném létě, ale tento rozdíl by rozhodně neměl být markantní. Právě v zimě je lidské tělo mnohem náchylnější k dehydrataci. Chladné počasí nás nenutí doplňovat tekutiny, a to má fatální vliv na naši pokožku – kůže je vysušená a šupinatá. Zapomeňte na kávu a raději se po ránu nakopněte sklenicí teplé vody s citronem. Přes den si pak dopřejte zelený nebo ovocný čaj a máte z poloviny vyhráno.

Dopřáváte si horké koupele

Není nic příjemnějšího než se po náročném dni naložit do horké vany. Teplá koupel dokonale prohřeje tělo a zklidní mysl. Na druhou stranu teplá voda z pokožky smývá ochranný film, a kůže se tak stává k zimnímu počasí ještě citlivější. Vyvarujte se tedy příliš horkých koupelí a také se vyhněte používání nejrůznějších pěn do koupele, které pokožku ještě více vysušují. Lepší volba je sprchový olej a voda, která není příliš horká – maximálně 39 stupňů. Samotná koupel by měla trvat ideálně 20 minut.

Nepoužíváte vhodné produkty

Řada žen má doba přecpané poličky různými krémy, mastičkami a séry, ale vlastně pořádně nevědí, k čemu jsou, jak je používat a zda vůbec fungují. Je zbytečné neustále kupovat nejnovější produkty. Raději si kupte jeden kvalitní, kterému věříte a který dělá vaší pleti dobře. V zimě zainvestujte do hutnějších ochranných krémů, které poskytnou pokožce dostatek vlhkosti i výživy. Pokud trpíte na vysušování, používejte zejména hydratační krémy a make-upy, které vaši pokožku spolehlivě ochrání. Pro výživu organismu se pak doporučuje používat vitaminy řady A, E a C.

Zapomínáte na slunce

Ruku na srdce – kolik z vás se i v zimě chrání před sluncem? Nejspíš jen malá část z našich čtenářů. V zimě často podléháme dojmu, že slunce vlastně nesvítí a nijak nám nemůže ublížit. Ano, ve městě se asi jen zřídka dá viditelně spálit nebo opálit, ale neviditelné záření přesto na naši kůži působí a poškozuje jí. Sluneční ochrana v zimě je stejně důležitá jako v létě. Je fakt, že chladné dny a zatažená obloha v nás budí dojem, že sluneční paprsky nejsou tak intenzivní. Ve městě postačí obyčejný hydratační krém s nižším UV filtrem, ale na hory si přibalte pořádně silnou ochranu – minimálně takovou, jakou berete na dovolenou k moři.

Zanedbáváte se

Řada žen považuje návštěvu kosmetického salonu za luxus a zbytečnost. Pokud ale chcete mít pleť skutečně pěknou až do stáří, sami doma to nejspíš nezvládnete. I kdybyste to nestíhala každý měsíc, alespoň občas si na kosmetické ošetření zajděte. Vaše pleť dostane neuvěřitelnou vzpruhu a zkušená kosmetička vám také často může dát neocenitelné rady pro každodenní péči o vaši krásu. Nemusíte tam přeci nechat tisíce, ale taková relaxační hodinka jednou za čas vám udělá dobře na těle i na duchu.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button