Péče o těloZdravé tipy

Chcete mladší pleť? Vyzkoušejte tuto rýžovou masku!

Stárnutí se bojí snad každý z nás. Zejména ženy se proti němu snaží bojovat, ať už více či méně úspěšně. Zkoušejí nejrůznější krémy, pleťové masky, kapsle, séra, kosmetické ošetření a neváhají tak za tyto procedury často utratit velkou částku peněz.

Některé ženy se uchylují k radikálnímu řešení ve formě plastické operace. Nemusíte se uchylovat k plastickým operacím, stačí, když si budete všímat přírodních procedur, která slaví skutečný úspěch. V nich najdete často mnoho prospěšných věcí, které vám v cestě za mladší pletí pomohou. Přemýšleli jste někdy nad rýží? Ta disponuje mnoha výhodami a ví o tom své zejména ženy z Japonska.

Co dokáže rýže

Kůže dokáže změnit svou strukturu a to tehdy, použijete-li na ní rýžový olej, rýžový prášek či vodu z rýže. Vaše pleť bude hladká a eliminují se tmavé skvrny. Kromě jiného můžete rýži konzumovat také vnitřně, tedy využívat její antioxidační schopnosti. Rýže je bohatá na linolové kyseliny a skvalen. Jde o silný antioxidant, který pomáhá v produkci kolagenu v kůži.

Pokožku pomáhá udržovat před zmačkáním. Skvalen brání pokožku před spálením od slunce. V rýži najdete velké množství vitamínu E a gama oryzanol. Ten chrání vaše srdce a snižuje hladinu cholesterolu. Rýže má na obnovu pokožky výrazné účinky. Chcete mít krásnou pleť i vy? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na masku z rýže a vaše pleť bude zářit a vrásky se budou zjemňovat.

Ingredience:

  • 3 lžíce rýže
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce medu

RiceNejdříve uvařte rýži. Vodu i s rýží sceďte a snaže se z rýže vymačkat co nejvíce tekutiny. K vodě z rýže přidejte jednu lžíci ohřátého mléka a směs promíchejte. Do směsi přidejte med a opět smíchejte. Tuto masku aplikujte na suchou a čistou pokožku. Masku nechejte uschnout a poté ji smyjte z obličeje a to za pomocí rýžové vody.

Rýžová voda má silně antioxidační a léčivé vlastnosti. Pomáhá hydratovat pokožku, zlepšovat krevní oběh, mírní stařecké skvrny a mírní rovněž záněty. Pleť se stane jasnější a hydratovanější. Pomůže vám také v ochraně před sluncem. Chcete-li vidět skutečně velké výsledky, pak tuto proceduru opakujte minimálně jednou týdně. Budete vypadat mladší až o deset let!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button