Péče o tělo

Zápach z úst – jak se ho zbavit

Krutou realitou je, že každé se ráno probudíme se zápachem z úst. Přes noc se totiž množí bakterie v ústech a nepřetržitý tok slin jim k tomu ještě více napomáhá. Tento problém lze však zmírnit konzumací správných potravin, pravidelným čistěním zubů a vyhýbání se konzumaci jídel, které způsobují zápach (česnek, cibule nebo silné koření).

Co dělat pro svěží dech

Základem je ústní hygiena. Pravidelným čistěním zubů přes den a používáním žvýkačky se můžete zbavit nepříjemného dechu. Co dělat, ale v případě, že váš problém přetrvává? Je nutné přijmout opatření, která jdou nad rámec klasické ústní hygieny.

Jak poznat, že mám špatný dech

290px-lgive_lashonNe každý si je vědom, že mu zapáchá z úst. Pokud nemáte důvěrného přítele, který vám řekne pravdu o vašem dechu, je na řadě naše řešení. Vezměte kus obvazu nebo jiné látky a otřete si jazyk. Jestliže látka bude žlutá a bude mít nelibou vůni, značí to vysoký obsah sulfidů v těle. Právě sulfidy jsou příčinou špatného dechu. Další možností, jak zjistit zda vám zapáchá z úst, je olíznout si ruku a počkat deset minut. Pokud je vaše tělo plné sulfidů a síry, zůstanou na ruce stopy a půjde to cítit. Poslední možností je zubní nit. Podle toho, jak voní vaše zubní nit, tak voní i váš dech.

Jak se zbavit špatného dechu

Jedlá soda je přírodním způsobem, jak osvěžit dech a zbavit se zápachu z úst. Tato účinná látka neutralizuje kyseliny a zůstává zachycena v ústech. Možností, jak využít jedlou sodu je hned několik. Buď můžete rozpustit půl lžičky jedlé sody ve vodě a vyplachovat ústa jako ústní vodou, či druhou možností je nanést pastu vyrobenou z jedlé sody na kartáček a vyčistit si zuby.

Pokud vše provedete pečlivě a pravidelně, můžete si být jisti, že se zbavíte zápachu z úst. Doslova budete ohromeni výsledky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button