OstatníPéče o tělo

O deset let mladší? S pomocí této kurkumové masky!

Stárnutí je přirozená věc a člověk se jí nevyhne. Ženy se často snaží pomocí různých kosmetických přípravků zajistit, aby potlačily vrásky, aby se jejich pleť krásně napnula a byla mladistvá. Samozřejmě je možno sáhnout také po chirurgickém zákroku, nicméně i tak existuje celá řada alternativ a možností, které jsou na přírodní bázi. To znamená, že nebudete muset utrácet spoustu peněz za plastiky, krémy a séra, ale pomůžete si díky přírodě.

Životní styl

Na stárnutí má samozřejmě také vliv to, jak žijete. Životní styl pomáhá udržovat pokožku pevnou, tedy musíte se zdravě stravovat, hydratovat pokožku, pít dostatečné množství vody, sportovat. Díky tomu bude pokožka vypadat mladší a to po delší dobu. Jednou z přírodních alternativ, kterou můžete použít k mladšímu vzhledu, je kurkuma. Ta je známá pro své anti-stárnoucí výhody. Nejen, že vaše pleť bude vypadat mladě, ale také bude krásně zářit. A to vše, bez vedlejších účinků, které mohou způsobovat chemické látky či bez zásahu plastických chirurgů.

Kurkuma pro péči o pleť

Indické ženy využívají kurkumu pro svou krásu již po několik staletí. Jde o koření, které je jedno z nejúčinnějších a zároveň má také skvělé léčebné účinky. A to nejen ve chvíli, kdy se požívá, konzumuje, ale také tehdy, kdy se aplikuje na pleť. Disponuje vysokým obsahem antioxidantů, bylo u ní prokázáno, že pomáhá zvyšovat pružnost pokožky, stimuluje růst nových buněk a posiluje také přirozenou pružnost pokožky.

Kurkumová pleťová maska:

Ingredience:

  • ½ šálku cizrnové mouky
  • 1 ½ lžíce mleté kurkumy
  • 5 kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje
  • 1 – 2 lžičky filtrované vody
  • – lžíce kokosového mléka nebo syrového biomléka (nemusí být)

Postup:

Vezměte mouku a kurkumu, dejte jí do vzduchotěsné nádoby. Chystáte-li se připravit si pleťovou masku, pak vezměte jednu polévkovou lžíci směsi mouky a kurkumy, přidejte 5 kapek esenciálního oleje, dostatek vody a vytvořte pastu. Jakmile máte hladkou směs, tu aplikujte na obličej a na krk. Vyhněte se oblasti očí. Nechte tuto směs na vaší tváři asi patnáct minut, až uschne a poté jí opatrně smyjte ve sprše.

Poznámka: Kurkuma může vytvářet na některých typech pleti skvrny, proto se vždycky ujistěte, že používáte skutečně organickou kurkumu. Doporučujeme udělat zkoušku a to na zadní stranu ruky. Uvidíte, jak bude vaše pokožka reagovat. Nechte působit deset minut a poté opláchněte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button