DetoxikaceNávod

Nejlepší rostliny pro dobrý spánek. Které z nich máte v ložnici vy?

Kvalitní a správný spánek by měl trvat alespoň 7-8 hodin v závislosti na individuálních potřebách, pohlaví i na vašem zdravotním stavu. Nejde však jen o délku spánku, ale závisí také na jeho kvalitě a průběhu. Ideální teplota pro spánek je okolo 17 stupňů a v místnosti, kde spíte, by mělo být dobře vyvětráno a také by zde měla být co možná největší tma.

Důležité je také to, v čem spíte, co předtím jíte nebo nejíte, záleží i na vaší matraci a koneckonců i na poloze, v jaké ležíte. Všechno je prostě důležité. A neméně důležité je i to, jaké rostliny máte v pokoji, kde spíte. Opravdu to není jedno a díky správnému výběru můžete svůj spánek velice silně podpořit.

A jaké květiny jsou tedy ty nejlepší? Možná některé z nich máte i ve své ložnici. A pokud ne, pak si při nejbližší příležitosti nějakou pořiďte. Udělá vám to dobře, hezky to osvěží vaši ložnici a dodá vám to pohodu a lepší spánek.

Jasmín

Jasmín patří mezi exotické rostliny, které dokáží s vaším spánkem udělat divy. Zaprvé snižuje pocit napětí a stresu. Navozuje uvolňující atmosféru a pohodu, což je pro spánek naprosto klíčové. Za druhé vám pomůže snadněji usnout a zajistí, že váš spánek bude tvrdý a ničím nerušený.

Ať už rostlina kvete nebo ne, vydává příjemnou vůni, která podporuje přirozený pocit odpočinku a relaxace. Navíc je tato vůně velice jemná, takže vás při odpočinku nebude nijak rušit.

Aloe vera

Tato rostlina patří mezi sukulenty a je ideální rostlinou do domácnosti. Hodí se totiž nejen k navození uklidňujícího účinku před spaním, ale řeší také mnoho jiných problémů. Gel s aloe vera lze použít na popáleniny, na problematickou pleť i na péči o vlasy.

Aloe vera vůbec není náročná na pěstování. Vydrží i když na ni občas zapomenete se zaléváním. Je hezká, nenáročná a hlavně nesmírně užitečná. Klidně si ji pořiďte do každého pokoje ve vašem bytě.

Tchýnin jazyk

Uznáváme, že pořídit si do ložnice tchýnin jazyk může znít dost šíleně. Ale i přes její nepříliš hezké jméno, je pro umístění v ložnici jako dělaná. Skvěle se pěstuje i ve tmavších koutech, nepotřebuje příliš velkou péči a přitom dobře prospívá. Je skvělá právě proto, že absorbuje oxid uhličitý a vypouští kyslík. Právě proto je užitečná právě v ložnici, kde vám průběžně osvěžuje vzduch, i když máte zavřená okna.

Zbavuje vzduch také toxinů a přirozeně jej pročišťuje. Vypadá také hezky a může krásně doplnit jakýkoliv interiér.

Levandule

Levandule vydává přirozenou uklidňující vůni, která je ceněna nejen pro svou schopnost uvést vás do klidu a rovnováhy. Levandule se také krásně vyjímá jako okrasná květina, protože má nádhernou sytě fialovou barvu. Lze ji využít i jako koření a hodí se tedy nejen do ložnice, ale i do kuchyně.

Jakmile začne odkvétat, můžete ji usušit a vyrobit si malý polštářek naplněný sušenou levandulí, který vám bude ještě dlouho vonět a navozovat atmosféru pohody a klidu.

Lopatkovec

Patří k velice krásným a oblíbeným pokojových rostlinám. Kvete průběžně a jeho bílé květy jsou skutečně mistrovským dílem. Výhodou je, že tato rostlina dokáže zvýšit vlhkost v místnosti až o 5 procent, čímž přispívá k lepšímu dýchání pro vás i pro vaše blízké.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button