DetoxikaceKrásaNávodPřírodní léčba

Naučte se používat sodu v péči o vaši pleť. Uvidíte skvělé výsledky

Jedlá soda se zcela běžně používá při vaření. Ale ani zdaleka se její použití nemusí omezovat pouze na kuchyň. Jedlá soda dokáže zázraky i v péči o vaši pleť. Dokáže vyřešit celou řadu kožních problémů, se kterými si možná už dlouho lámete hlavu a žádné jiné produkty nezabírají. Dejte sodě šanci a zjistěte, jak může pomoci i vám. Ušetříte velké množství peněz a zároveň nebudete vaši pleť vystavovat působení chemických látek, které ji často mohou ještě více poškodit a podráždit.

Soda pro zářivou pleť

Kdo by netoužil po krásné pleti bez vad. Není to vůbec nedosažitelný cíl a nevyžaduje ani žádné drahé produkty nebo snad tuny make-upu či korektoru. A nemusíte ani na pravidelné návštěvy ke kosmetičce. Nejlepší přípravek na pleť si připravíte sami doma. Budete potřebovat jen trochu sody a pomerančovou šťávu. Smíchejte lžičku sody se dvěma lžícemi šťávy a řádně rozmíchejte. Vytvořte tuhou pastu, kterou aplikujete na obličej a necháte 15 – 20 minut působit. Poté masku smyjte. Používejte jedenkrát týdně pro dosažení nejlepších výsledků a skutečně zářivé a projasněné pleti. Soda vás zbaví všech nečistot a černých teček, vitamin C z pomerančů dodá pleti hydrataci a svěží vzhled.

Soda na akné

Koho nikdy netrápilo akné, ten skutečně netuší, čím si takový člověk musí projít. Nejde jen o obyčejný kožní problém. Potíže s pletí často ovlivňují i naši psychiku a komplikují nám náš společenský život. Mít akné je tedy nejen kosmetický problém, ale něco, co výrazně mění náš život. Zbavit se nepříjemných pupínků je tedy samozřejmě touhou všech, kteří akné trpí. Jedlá soda vám pomůže tento problém vyřešit. Smíchejte lžíci sody se lžící medu a vytvořte tuhou pastu. Tu pak naneste na postiženou oblast a nechte působit 5 – 7 minut. Poté pečlivě smyjte a osušte. Jakmile je pokožka suchá, naneste lehký hydratační krém.

Soda na pigmentové skvrny

Pigmentové skvrny ani zdaleka netrápí jen staré lidi. Mohou se objevit prakticky v jakékoliv fázi vašeho života. A jen těžko se jich zase zbavujeme. Budete potřebovat lžíci sody a lžíci citronové šťávy. Vytvořte tuhou pastu a tu naneste na postižené místo. Buďte precizní a snažte se pastu nenanášet nikam jinam než na pigmentové skvrny. Citronová šťáva je poměrně agresivní a může pleť mírně podráždit. Nechte pár minut působit a poté důkladně smyjte. Citron a pomocí sody dokáže vybělit jakékoliv pigmentové skvrny, ale v případě podráždění raději tuto kúru nepoužívejte. Vždy záleží na konkrétním typu pleti, jak bude reagovat.

Soda na černé tečky

V dospělosti již většinu lidí netrápí akné, ale černé tečky často přetrvávají celý život. A i ty nám mohou pěkně zkomplikovat situaci. Mohou se snadno zanítit a navíc jednoduše nevypadají dobře. Vytvořte si vlastní peeling, se kterým černé tečky šetrně odstraníte. Jedlou sodu smíchejte s malým množstvím vody, aby vznikla zrnitá hmota. Tu pak naneste na obličej a krouživými pohyby ji vmasírujte na postižená místa. Poté smyjte vodou a naneste pečující hydratační krém. Peeling je vhodné používat maximálně jednou týdně, aby nedošlo k podráždění pleti.

Používat domácí a přírodní kosmetická řešení se rozhodně vyplatí. Nejen že ušetříte velkou sumu peněz, ale své pleti většinou výrazně prospějete. Vaše pokožka netouží po chemických látkách, nejlépe ji pomůže síla přírody. Dejte si ale vždy pozor na to, jak vaše pleť na přírodní produkty reaguje. Je-li začervenalá, oteklá nebo vás svědí, okamžitě přestaňte produkt používat. Každý jsme na něco alergický nebo přecitlivělý a i vaše pleť může špatně snášet něco, co jinému prospívá. Proto vždy dejte na to, co vám říká vaše tělo.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button