Péče o těloPřírodní léčba

Nejlepší přírodní lék proti bolesti, který funguje jako morfin

Vedlejší účinky léků proti bolesti, které se vydávají na předpis, známe všichni. Nicméně když se objevuje bolest, pak stačí sáhnout po pilulce a problém je vyřešen. Mnohdy tak sáhnete po lahvičce s pilulkami a jednu si vezmete. Čas od času se bolest nevyhne nikomu z nás, ať už vás bolí hlava, žaludek, máte migrénu, bolí vás svaly nebo otékají klouby.

Přírodní lék

Místo toho, abyste sáhli po pilulkách, raději vyzkoušejte přírodní lék proti bolesti. Přinášíme úžasný lék lactuca virosa, tedy lociku. Ta pomáhá jako sedativum a lék proti bolesti a to již po tisíc let. V minulosti některé indické kmeny kouřily tuto rostlinu, aby navodily mírný euforický sen. Dodnes ve Francii se využívá voda destilovaná z lociky jako mírná sedativa.

Locika obsahuje pryskyřičnou mléčnou šťávu, která uvolňuje malé množství opoidů, které odstraňují bolest. Tyto opiáty zahrnují laktucin a laktucopicrin. Bylo zjištěno, že tyto sloučeniny mají analgetickou aktivitu spolu se sedativními účinky. I když tato rostlina neobsahuje opium, má několik charakteristik, které jsou této látce podobné. Dále se zjistilo, že je velmi účinná pro zmírňování kašle, při poskytování úlevy od nervových problémů, podporuje spánek. A co víc, je bezpečná při použití jiných omamných léků. Má také velkou výhodu v tom, že není návyková. K čemu všemu je možno lociku využívat?

Snížení bolesti

Je možno lociku využít jako přírodní lék proti bolesti. Skvělá je pro bolavé svaly, klouby, menstruační křeče a jiné zanícené tělesné tkáně. Je velmi uklidňující, relaxační. Má dobrý efekt na bolest, takový, který odpovídá lékům proti bolesti. Navíc, je bez nebezpečných vedlejších účinků.

Sedativní účinky

Locika pomáhá uklidňovat úzkost, nespavost a dokonce i svalový relaxer. Jde o bylinu, která uklidní a uvolní svaly, aby vám pomohla s dalšími problémy jako je trávení, křeče, nespavost, neklid a kašel. Pijte locikový čaj a můžete všem těmto problémům zabránit.

Nespavost

Díky svým silným sedativním účinkům se může využívat také jako léčba nespavosti a dalších problémů, které se spojují se spánkem. Má mírný sedativní účinek na lidské tělo, pomáhá uklidnit úzkost a podporovat spánek. Umí uvolnit a uklidnit celé tělo.

Migrény

Migrény jsou nepříjemné a velmi vyčerpávající. Oslabí vás a někdy nezaberou ani léky na bolest. Locika může pomoci jako přírodní lék v boji s bolestí hlavy a s migrénami. Zmírňuje bolest, uklidňuje nervový systém. Pomůže snížit úzkost, která se spojuje s migrénami.

Jak používat?

Použijte sušené listy, abyste z ní získali co nejvíc lékařských výhod. Listy je nejlepší sklízet v červenci či v srpnu. Můžete jej pěstovat na vlastní zahradě či je koupit v obchodě se zdravou výživou. Chcete-li si udělat tento locikový čaj, pak můžete, je to velmi jednoduché!

Ingredience:

  • Šálek vařící vody
  • 1 – 2 lžičky lociky

Postup:

Nalijte šálek vařené vody na jednu až dvě lžičky lociky. Nechte deset až patnáct minut, poté pijte. Pro lepší a sladší chuť můžete využít organický a surový med. Pro efektivní použití můžete tento nápoj popíjet až třikrát denně. Také můžete lociku používat jako tinkturu. Pro lepší účinky využívejte 2 – 4 ml tinktury až třikrát denně.

Vyhněte se této rostlině jestliže:

  • Jste alergičtí na rostliny rodu ambrozie a podobné rostliny
  • Máte glaukom
  • Jdete na operaci
  • Jedná se o těhotenství
  • Objevuje se zvětšená prostata

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button