Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Recept na zelené smoothie, jenž vám dodá hormon štěstí

Každý z nás má někdy špatnou náladu, nebo se u něj střídají nálady jako na běžícím pásu. Také se u vás objevuje pocit podráždění? Máte pocit, že vás štve úplně všechno na světě, cítíte, jak se k vám blíží špatná nálada, kdy všechno, co se děje, není pozitivní? Valí se na vás jedna špatná zpráva za druhou? Pokud bojujete s těmito pocity, pak je dobré s tím něco dělat!

Sáhněte po pomoci z přírody

Ano, příroda umí pomoci. Nemusíte polykat pilulky na štěstí, ale serotonin si můžete zvýšit pomocí tohoto úžasného nápoje. Jde o smoothie ze superpotravin, které pomohou zlepšit náladu a zvýšit hladinu serotoninu. Budete se po konzumaci tohoto zázračného nápoje cítit dobře. A jak si jej připravit?

Ingredience:

  • 1 šálek jahod
  • ½ šálku čerstvého špenátu
  • 1 lžíce slunečnicových semen
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 banán
  • 1 šálek kokosového mléka (sáhněte po plnotučné verzi)½ šálku vody

Postup:

Všechny výše zmíněné ingredience přidejte do mixéru a chvíli promíchejte. Tento nápoj je dobré konzumovat okamžitě po přípravě. Recept obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Co například?

Slunečnicová semínka a špenát jsou vynikajícím zdrojem vitamínu B včetně B6 a kyseliny listové (vitamín B9). Tyto vitamíny B jsou nezbytné pro produkci serotoninu. Ten je důležitým neurotransmiterem ve funkci centrálního nervového systému, který ovlivňuje náladu, chování, paměť, spánek a podobně.

Chia semínka a slunečnicová semínka jsou také velmi dobrým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Ty jsou nezbytné pro lidský mozek, pro jeho optimální funkci a růst. Banán je vynikající zdroj antioxidantů a hořčíku. Hořčík je základním minerálem, který je známý pro své uklidňující účinky. Pomáhá podpořit celkovou relaxaci a normální funkci mozku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button