DetoxikaceJídlo a stravováníKrásaNávodPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Skvělé tipy na péči o citlivou pleť. Zapomeňte na podráždění a začervenání

Kdo má citlivou pleť, moc dobře ví, jaká to je obtíž. Ostatní lidé si jen stěží dokážou představit ty nepříjemné pocity, které vás často provázejí, a zvlášť nyní v zimě, kdy pleť musí odolávat mrazu, suchému vzduchu i přetopeným místnostem. Pro citlivou pleť je to doslova likvidační kombinace.

Citlivá pleť může být někdy oříšek. Velice silně reaguje nejen na vlivy prostředí, ale také na různé kosmetické produkty. Musíte tedy volit velice obezřetně a často musíte vyzkoušet desítky výrobků, než najdete nějaký vyhovující. My vám dnes poradíme několik základních tipů, jak zacházet s citlivou pletí tak, abyste se vyhnuli nepříjemnostem, alergickým reakcím a nebo návštěvám dermatologa.

Před nákupem produkt vyzkoušejte

Určitě už se vám nesčetněkrát stalo, že jste si pořídili krém či jiný přípravek na citlivou pleť, ale ejhle – celí jste se osypali a produkt jste mohli akorát tak vyhodit nebo věnovat kamarádce. Dokážete si určitě představit, kolik peněz jste takto zbytečně utopili. A přitom existuje jednoduché řešení. V drogerii nebo lékárně před nejprve požádejte o vzorečky, které můžete doma v klidu vyzkoušet a koupit si až ten produkt, který vám bude opravdu vyhovovat. Obchody většinou nenabízí vzorky samy od sebe, ale pokud o ně požádáte, uvidíte, že vám jich nabídnou spoustu. Nevyhazujte peníze a nekupujte zajíce v pytli.

Pozor na to, co jíte

Věděli jste, že citlivá pleť je úzce propojena i s vaším vnitřním ústrojím a silně reaguje na to, co jíte? Citlivost vaší pleti je přímo úměrná i vašemu životnímu stylu. Zapomeňte na alkohol a jídla s vysokým obsahem cukru a soli. Dopřejte si více čerstvého ovoce a zeleniny a pijte čistou vodu, případně zelený čaj. Snažte se také trávit maximum času na čerstvém vzduchu a alespoň jednou týdně si dejte pořádně do těla při nějakém sportu.

Používejte přírodní produkty

Čím přírodnější, tím lepší. To neplatí jen u stravy, ale také u kosmetiky. Zapomeňte na produkty plné silikonům, konzervantů a parfémů. Ty neudělají dobře žádné pleti, natož té citlivé. Zaměřte se na certifikované přírodní a bio produkty, které mají co nejvíce složek přírodního původu.

Pozor na slunce

Trávit čas na čerstvém vzduchu je určitě skvělý nápad. Pozor si ale dejte na pobyt na přímém slunci. A to zejména v létě, kdy má slunce opravdu velkou sílu. Bohužel, atmosféra je plná ozónových dít, které na nás pouštějí škodlivé UV záření. To má negativní efekt na naši pleť. Uvolňuje volné radikály, které přispívají k rychlejšímu stárnutí pokožky a také k rozvoji kožních nemocí. Zejména citlivá pleť bývá na sluneční paprsky dost náchylná, takže čas na slunci rozvrhujte rozumně a nikdy to zbytečně nepřehánějte s opalováním.

Hydratace je základ

Správně hydratovaná pleť se pozná na první pohled. Je svěží, zářivá, vypnutá a bez známek stárnutí nebo jiných kožních problémů. Pokud vaše pleť taková není, zaručeně jí chybí vláha. Dostatečný přísun vody do pleti zaručíte nejen výběrem vhodného hydratačního krému, ale také pravidelným pitným režimem. Omezte také pití kávy a jiných kofeinových nápojů, které zbytečně odvodňují a mějte stále po ruce láhev s vodou.

Citlivá pleť si žádá mnoho pozornosti a péče. Není však nemožné tento problém vyléčit. Každá, byť i velmi citlivá pleť, je problémem, který se dá řešit. Stačí jen chtít a nebát se konzultovat svůj stav s lékařem nebo jiným odborníkem. Poradí vám s výběrem správných produktů a také ukáže možné chyby, které děláte.

Základem krásné pleti je i dostatek spánku, relaxace a správné nastavení mysli. Pamatujte tedy i na duševní hygienu a věnujte se aktivitám, které vás činí šťastnými a vyrovnanými. Čas od času si zajděte na masáž nebo do wellness a hledejte způsoby jak si každý den alespoň trošku zpříjemnit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button