Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Lék pro diabetiky nabízí okra

Diabetes je onemocnění, které se objevuje všude ve světě. V těchto dnech dokonce slýcháme, že postihuje i dospívající jedince a je tedy nutné změnit stravovací návyky po celém světě. Ti, kteří mají vysokou hladinu glukózy, musí užívat inzulin, aby se udrželi zdravější. Máme pro vás dobrou zprávu. Ayurveda má nejlepší přírodní metodu pro snižování cukru. Okra je plodina, která má úžasné výsledky. Pojďme si představit tento zázrak trochu blíže.

Proč užívat okru

Jedná se o jednoduchý způsob, jak kontrolovat cukrovku. Stačí pouze dva kusy okry, které dobře omyjete. Poté ořízněte jejich konce a rozřízněte ve středu. Přidejte do nádoby s vodou a nechte zakryté přes noc. Ráno vyjměte okru a vypijte celou sklenici tohoto nápoje. Užívejte minimálně po dobu několika týdnů a proveďte test na cukr. Výsledky vás překvapí.

Zmizí vám problémy se srdcem

Lidé mají často problémy se srdcem kvůli vysokému cholesterolu. Pektin, vlákno v okře, snižuje cholesterol a pomáhá ke správné činnosti srdce. Okra také zastavuje rakoviny, protože má polyfenoly. Tyto složky, jako je quercetin, pomáhají vyhnout se oxidaci cholesterolu a tepenu, takže je vše bezpečnější.

Ztráta váhy

Ti, kteří potřebují zhubnout, by si měli dopřávat okru pravidelně k hlavnímu jídlu. Díky nízkému počtu kalorií je skvělá při dietě. Celkem vydatná porce 100 gramů okry obsahuje zhruba 33 kalorií.

Lepší duševní práce

Vitamín B9 nebo folát jsou základní stavební jednotkou pro zdraví mozku. Okra obsahuje velké množství těchto látek, které jsou nezbytné pro správnou činnost mozku. Užívejte pravidelně okru a pozorujte, jak se vám zbystří mysl a nápady se budou valit jako lavina.

Lepší imunita

Plodina bohatá na vitamín C se nikdy neztratí. Tento vitamín posiluje imunitu a chrání před řadou nemocí. To je další důvod, proč okru zařadit na jídelníček.

Pro těhotné ženy

Těhotné ženy by si měly dopřávat okru z prostého důvodu – je bohatý na kyselinu listovou, která zabraňuje deformacím plodu a pomáhá ke správnému růstu miminka.

Prevence rakoviny

Skvělá prevence rakoviny, která je účinnější než většina jiných plodů. Buňky jsou chráněny proti volným radikálům a zároveň jsou ničeny všechny choroby v buňkách. Také vlákny pomáhají k lepšímu trávení a snižují riziko kolorektálního karcinomu.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button