Péče o těloPřírodní léčba

Šalvěj a jablečný ocet pomáhají proti šedivým vlasům

Šedivé vlasy jsou pro mnohé známkou stárnutí. Je to proces, který se dříve či později nevyhne nikomu z nás. V některých kulturách byla právě šedovlasost znakem zralosti a moudrosti. Jestliže však nejste na šedé vlasy připraveni, pak saháte obvykle po barvách, které to spolehlivě zakryjí.

Sáhněte raději po přírodě

Barvení vlasů je proces, při kterém vaše vlasy dostávají zabrat. Chemie ve větším množství jim neprospívá, mnohdy jim ubližuje. Nicméně nikdo nechce mít šedivé vlasy. Jak nepoškodit vlasy, ale zároveň je mít vždycky krásné, jemné a hlavně bez šedin? Sáhněte po přírodní metodě!

Barvení vlasů je oblíbené u žen i u mužů. Přírodní metody jsou bezpečnější, levnější, šetrnější k vašim vlasům a životnímu prostředí. Stačí vám k tomu jen šalvěj, který je známá díky svému širokému spektru zdravotních přínosů. Má také úžasnou schopnost léčit deprese, zpevnit zuby a dásně, bránit zánětu, uklidnit bolest v krku a mnoho dalších a dalších věcí.

Pro pokožku je to velmi prospěšné a pro vlasy rovněž. Může se využívat tak v boji proti plešatosti a ke stimulaci vlasů. Přesto, že zcela nezakryje šedivé vlasy, pomůže je výrazně ztmavit a smísí se s přirozenou barvou vlasů.

Přírodní barva vlasů v podobě šalvěje a jablečného octa

Pro dosažení optimálních výsledků se doporučuje opláchnout vlasy ještě jablečným octem. Běžně je znám jako ACV, má schopnost odstraňovat nečistoty, které se tvoří ve vlasech, pomáhá obnovovat přirozenou rovnováhu pH ve vašich vlasech a také skvěle pro rozčesávání vlasů a jako kondicionér.

Ingredience:

  • ¼ šálku organického jablečného octa
  • 2 polévkové lžíce šalvěje
  • 2 šálky vody

Postup:

Vezměte čerstvou šalvěj, odstraňte ze stonků a natrhejte na kousky, aby se uvolnili přírodní oleje. Pak je vložte do misky. Do varné konvice nalijte dva šálky vody a vařte, následně vylijte vroucí vodu na bylinky.

Nechejte 15-20 minut působit a následně sceďte a nechejte vychladnout. Do této směsi přidejte jablečný ocet a máte hotovo.

Jak využívat?

Nejlepší čas, kdy využít tuto přírodní metodu, je po šamponování. I když má jablečný ocet silný zápach, je stále lepší a bezpečnější a další chemické barvy. Doporučujeme oplachovat vlasy do lavoru či umyvadla, které zašpuntujete. Můžete tak tuto vodu využívat opakovaně, dokud vaše vlasy nebudou úplně čisté. Tento postup opakujte několikrát týdně. Kromě toho, že vaše vlasy ztmavnou, jim šalvěj dodá lesk.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button