Péče o těloPřírodní léčba

Studie naznačují – vyzrajte nad věkem s pomocí šafránu

Tým vědců z Itálie zjistil, co by mohlo být lékem na problémy se zrakem, které se objevují vlivem věku. Toto koření by mohlo velmi dobře bránit nejen ztrátě zraku, ale také by mohlo pomoci zvrátit ztrátu zraku u účastníků s makulární degenerací. Jde tedy o skvělou zprávu pro všechny, kteří se snaží prodloužit a posílit zdraví svých očí.

Makulární degenerace

Degenerace makuly je asi nejčastější příčinou slepoty. Když se makulární degenerace projeví na vašich očích, může se objevit rozestřený a rozmazaný zrak. Mohou se ve vašem zorném poli objevovat tmavé skvrny, což může vést ke ztrátě zraku a následné slepotě. Toto onemocnění souvisí s věkem a objevuje se častěji u starší populace.

Toto degenerativní onemocnění poškozuje sítnici, může postihnout jak mladé tak i starší jedince. Existuje však naděje, že toto koření může pomoci v léčbě. Postačí šafránová pilulka a makulární degeneraci je možno zvrátit. Objevili se výzkumy, které dávají naději a šanci těm, kteří tímto onemocněním trpí.

Výzkumy ukazují

Ve studii se objevilo 25 jedinců s makulární degenerací. Vědci zjistili, že denní konzumace 20 miligramů šafránu výrazně zlepšilo stav nemoci. Stačí šafrán konzumovat tři měsíce. Výsledky byly patrné rychle. Všichni účastníci studie zaznamenali lepší zrak během užívání tohoto koření.

Podle vědců na the University of Sydney konzumace šafránu pacientům pomohla přečíst řádek textu o jeden až dvě velikosti menší než tomu bylo předtím. Jiní zase mohli znovu číst knihu a noviny. Tento výzkum je průlom, protože poprvé se objevilo spojení mezi šafránem, který je bohatý na antioxidanty, a zrakem.

Vědci se domnívají, že šafrán má příznivý účinek a ten pochází hlavně ze schopnosti zvýšit hladinu kyslíku v těle a zabrání tak smrti buněk. Výzkumní pracovníci, kteří provedli studii, však poznamenali, že když účastníci přestali užívat šafránové pilulky či šafrán, pozitivní účinky, které se objevovaly, se velmi rychle ztratily.

Pomoc zlepšení zraku

Chcete-li posílit svůj zrak, pak se doporučuje pití jednoho šálku šafránového čaje každý den. Popřípadě můžete pořídit vysoce kvalitní doplněk stravy se šafránem. Tento hojivý nápoje je bohatý na antioxidanty, zabraňuje degeneraci buněk, které pomáhají zlepšovat funkci krevních cév, které podporují oko a sítnici.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button