Krása

Je čas vystavit hladce oholené nohy! Konečně bez pupínků a podrážděné pokožky

S prvními letními paprsky slunce můžeme konečně vytáhnout krátké sukně, kraťasy nebo vzdušné šaty a odhalit svou pokožku slunci. Pro většinu žen to ale znamená také další povinnost, kterou mohly přes zimu trošku zanedbávat – pravidelné a pečlivé holení nohou, podpaží i jiných oblastí těla. Kdyby šlo jen o samotné holení, nejde o nic zásadního. Bohužel pro většinu žen také začíná boj s nehezkými červenými pupínky a zarůstajícími chloupky, které po holení vznikají. Je to nevyhnutelné zlo? Dá se proti tomu nějak bojovat? My věříme, že ano a ukážeme vám, jak na to.

Žiletka patří k nejpoužívanějším holicím prostředkům. Je to totiž rychlý a efektivní způsob, jak se zbavit nežádoucích chloupků. Může ale vyvolat nepříjemné podráždění holené oblasti, a to především v oblasti třísel. Zde pak mohou vznikat vyrážky, svědivé pupínky nebo rovnou opruzená a červená pokožka. Zarůstání způsobí pod kůží drobný zánět a bolestivý pupínek je na světě.

Na vině je většinou nejen naše citlivá pleť, ale třeba také nedostatečně ostrá žiletka, nevhodná kosmetika či dokonce holení na sucho a podobně. S těmito triky bude ale vaše pleť i po holení hebká a dokonale hladká.

Kvalitní holítko

Všichni to víme, ale málokomu se chce investovat peníze do skutečně kvalitních žiletek. Jednorázová holítka jsou sice fajn, ale jsou opravdu určena jen pro jedno, maximálně dvě oholení. Pokud se s nimi budete holit delší dobu, způsobíte si akorát podráždění kůže a nepříjemnou vyrážku.

Investujte tedy do co nejkvalitnějších břitů, jde přeci o vaše vlastní tělo. Nezapomínejte také hlavici pravidelně měnit, jakmile se vám bude zdát tupá.

Dejte si načas

Mnoho žen se holí ve spěchu, na poslední chvíli, kdy těsně před odchodem na schůzku/rande/party zjistí, nám jim nohou nebo v tříslech stihlo vyrůst nehezké strniště. Pokud ale chcete mít jistotu perfektního a šetrného oholení, musíte si na něj vyhradit čas.

Nejlepší je odstraňovat chloupky večer či ráno po koupeli nebo sprše. Budou mít čas lehce změknout a povolit, čemuž může hodně napomoci také pěna či gel na holení. Dnes je na trhu bezpočet přípravků, které můžete vybírat dle typu pokožky či konzistence. Rozhodně však přípravek odložte, pokud zaznamenáte jakoukoli nepříjemnou kožní reakci.

Po směru nebo naopak?

Dodnes se hodně diskutuje o tom, zda se má holit po nebo proti směru růstu. Pokud zvolíte první možnost, zarůstání chloupků tím můžete naprosto minimalizovat. Jenže pravdou je, že ani při velké šikovnosti se vám asi nepodaří dosáhnout tak hladkého a perfektního oholení, jako při holení proti směru růstu. Holení proti směru růstu však pupínky způsobuje mnohem častěji. Je to tedy v podstatě na vás, ale při dodržení všech tipů zde by pro vás ani holení proti směru nemuselo být problém.

Vsaďte na peeling

Dodržujete veškeré předešlé zásady, a přesto se nemůžete zbavit pupínků? Stále vám zarůstají chloupky? Pak se musíte zaměřit i na odstranění odumřelých buněk vaší pokožky. Vyplatí se pravidelně používat peeling a lufu. Ty odkrývají svrchní vrstvu pokožky a chloupky tak nebudou mít šanci do ní zarůst. Je však potřeba exfoliaci provádět pravidelně.

Nevynechávejte péči po holení

Aby holení vaši pokožku nepoškozovalo, nestačí jen provést precizně samotné holení. Klíčová je i následná péče. Jak na to? Na závěr si místo po holení opláchněte, osušte jemným ručníkem a použijte zklidňující krém. Pokožka v oblasti třísel také uvítá volnější prádlo, které nebude čerstvě oholenou pleť zbytečně dráždit.

Po holení používejte přípravky určené ke zklidnění. Vyhněte se parfemovaným tělovým mlékům, parfémům nebo deodorantům. Pokud by přeci jen nějaké pupínky vznikly, rozhodně je nemačkejte, ať situaci ještě nezhoršíte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button