Přírodní léčba

5 nápojů, které podpoří úbytek hmotnosti a spánek

Problémy se spánkem trápí čas od času každého z nás. Převalujete se v posteli a nemůžete pořádně usnout. Čas od času se to dá „přežít“ další den v práci jste maličko unavení, zíváte a možná si dáte nějaký ten energy drink nebo víc kávy, aby na vás únava nebyla tolik znát. Co však, když se problémy se spánkem pravidelně opakují a nejsou ojedinělou záležitostí?

Spánek a hubnutí?

Trápí vás právě problémy se spánkem? A do toho ještě řešíte kilogramy navíc? Hubnutí je dalším problémem, který lidé řeší. Snad každý někdy potřeboval zhubnout více či méně kilogramů. Žádné zázračné diety nepomohou, to je důležité vědět. Nicméně existují nápoje, které mohou hubnutí podpořit a celkově tělu dodat potřebnou energii, zrychlit metabolismus a podobně.

Existují metody, které by pomohly podpořit hubnutí, a navíc by zlepšili vaše spaní? Představte si, že ano! Stačí najít ty správné potraviny, které mají schopnost starat se o vaše játra a také podporují tělo, jelikož mají přirozené sedativní účinky. Játra jsou zodpovědná za životně důležité povinnosti, které se spojují s detoxikací.

Játra skvěle fungují

Tyto základní a nezbytné funkce pomáhají udržovat hladinu cukru v krvi. Navíc jsou také odpovědny za odstranění škodlivých látek z těla, díky čemuž se zabraňuje zadržování tekutin. Játra, která velmi dobře fungují během noci, pomáhají k lepšímu odpočinku, ale také pomáhají při správném úbytku hmotnosti. S tou správnou stravou a pravidelným pohybem to bude to pravé pro vaše tělo.

Vyzkoušejte tyto jednoduché, přírodní a rychlé nápoje, které si jistě zamilujete. Pokud budete pít jeden z těchto nápojů hodinu před spaním, podpoří to váš spánek a optimalizuje se funkce jater. Vyzkoušejte všechny níže uvedené nápoje a zjistěte, který vám sedí nejlépe!

Hroznová šťáva

Přírodní hroznová šťáva je skvělým zdrojem pro podporu vašeho zdraví. Co tedy dělat? Stačí, když budete každou noc pít jednu sklenici hroznové šťávy. Kromě hubnutí a posílení spánku pomůže také ráno k potlačení zácpy, působí jako přírodní diuretikum. Kde dál může pomoci?

  • Hroznová šťáva detoxikuje tělo a pomáhá k získávání mnoha antioxidantů, které jsou pro játra užitečná
  • Hroznová šťáva je snadno a rychle stravitelná

Heřmánkový čaj

Manzanila nebo heřmánkový čaj může pomoci uklidnit vaše nervy, protože uvolňují sloučeninu zvanou apigenin. Jde o prvek, který vytváří reakci podobnou uklidňujícímu léku. Heřmánkový čaj působí pro celkové zdraví trávicího traktu, pomáhá zlepšovat vstřebávání živin a je také diuretikum. Kromě jiného heřmánkový čaj pečuje o játra.

Kefír s medem

Jeden z nejúčinnějších prostředků pro lepší spánek je sklenice teplého mléka s medem. Nicméně co ti, kteří mají problémy s laktózou nebo na něj mají dokonce alergii? Pro ty je skvělý kefír. Konzumace potravin, které jsou bohaté na zdravé bakterie, jsou mimořádným přínosem pro játra. Kefír dále pomáhá zlepšovat trávení, brání zácpě nebo také čistí střeva. Má uklidňující efekt, obsahuje tryptofan, což je skvělá aminokyselina, která pomáhá spolu s hořčíkem k lepšímu spánku. Přidejte do kefíru také čajovou lžičku medu, pomůže to!

Mandlové mléko

Pití mandlového mléka s trochou medu může pomoci k lepšímu spánku, tato kombinace poskytuje malou dávku glukózy, která pomáhá mozku regulovat orexin, neurotransmiter a jehož hlavním úkolem je vytvářet a udržovat bdělost lidského těla. Podobně důležité je také mandlové mléko, to pomáhá regulovat hladinu vysokého cholesterolu, což je klíčové pro snížení hmotnosti.

Teplá voda s citronem

Teplá voda s citronem je už taková klasika, ale většinou jí konzumujete ráno. Nyní můžete tento nápoj vyzkoušet také večer. Proč?

  • Pomáhá čistit játra od nečistot a toxinů
  • Tělo bude alkalické, což je pro lymfatický a oběhový systém užitečné
  • Citron pomáhá zlepšovat trávení a kvůli tomu se cítíte lépe, pomáhá také uklidnit žaludek

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button