KrásaPéče o tělo

Krásná a jemná pleť – s tímto domácím krémem je to hračka!

Snad každá žena si přeje, aby její pleť byla krásně jemná, hladká. A sen o věčném mládí? No, ženy si to jistě přiznají, která by nechtěla být věčně mladá, bez vrásek, drobných jizviček, pupínků, akné a podobně. Stárnutí je proces, který člověk bohužel nezastaví, ať se snaží sebevíc. Ano, můžete jej drobně potlačit, když budete o pokožku pravidelně a správně pečovat.

Krásná pokožka = věčné mládí

Kéž by to tak fungovalo, ale bohužel to tak není. Můžete měsíčně platit spoustu peněz za krémy, pleťové vody, séra a další produkty, které slibují zázraky a mladistvý vzhled. Můžete chodit často na kosmetiku či peelingy a další procedury, které by měly zpomalit stárnutí. Jenže ne vždycky tyto produkty, které mají obrovskou reklamu, fungují správně. Pokud je pokožka citlivá, pak se může velmi snadno stát, že se objeví alergická reakce. Někdy může pomoci příroda.

krém

Příroda a přírodní produkty mohou pleti v mnohém pomoci. Například takové domácí pleťové krémy. Ty pomáhají obličej rozjasnit, pokožka bude krásně jemná, vypnutá a mladistvá. Tyto domácí krémy jsou k pleti šetrné, pomohou v péči o obličej, udrží mladistvý vzhled. Dále jej také můžete použít při léčbě ekzému, předchází šíření akné nebo právě ekzému. Díky tomu si udržíte krásnou pokožku.

Vaše denní dávka krému

Studený lisovaný panenský kokosový olej je hypoalergenní a zvlhčující. Proniká do pokožky lépe, než většina ostatních olejů, proto je tolik oblíbený. Má antimikrobiální, antivirové a antifungální vlastnosti, pomáhá tak udržovat pokožku zdravou a mladou. Panenský kokosový olej napomáhá také minimalizovat vrásky, pomáhá při tvorbě nebo výměně kolagenu. Kolagen je vláknitý protein, který spojuje tkáň a pomáhá udržovat pokožku krásně měkkou a elastickou.

Surové bambucké máslo je dalším zázrakem v péči o pleť. Poskytuje pokožce zdraví, je to opět přírodní složka, která působí jako hydratační látka, která dodává pokožce příjemnou záři, vypadá opravdu nádherně a svěže. Surové bambucké máslo pomáhá regeneraci tkání buněk a také napomáhá měkčit pokožku, čímž bude jemná a vrásky se budou minimalizovat. Díky němu se zvyšuje také produkce kolagenu, který je nezbytná pro sílu a pevnost pleti.

Organický jojobový olej působí jako protizánětlivé činidlo, které pomáhá uklidnit zanícenou pokožku. Je také velmi skvělým pomocníkem pro léčbu akné a pupínků, které mohou vaší pleť nepěkně poznamenat. Jojoba se doporučuje také lidem s citlivou pokožkou, protože je k ní velmi jemná a šetrná. Aplikace jojoby na pokožku může pomoci udržet jí krásně hydratovanou, pomáhá také snižovat jemné vrásky, které se na pokožce mohou objevovat.

Vitamín E je skvělým pomocníkem, má antioxidační vlastnosti, které pleti prospívají. Pomáhá zdravému růstu pokožky, pomáhá opravovat opotřebení pokožky. Vitamín E napomáhá udržovat pokožku krásně hladkou a chrání před popraskáním nebo vysušením. Právě tento vitamín pomáhá pokožce v předčasném stárnutí a pomáhá také minimalizovat nebo dokonce odstraňovat vrásky.

Včelí vosk je další skvělou ingrediencí, kterou můžete do krému přidat. Má protizánětlivé, antivirové a antibakteriální vlastnosti. Když jej aplikujete na pokožku, pomáhá tvořit ochrannou bariéru, která pomáhá chránit před různými environmentálními vlivy a zároveň napomáhají udržovat vlhkost a snižovat suchost vaší pokožky. Tento krém můžete jednoduše vyrobit doma, se všemi výše uvedenými látkami. Jak na to?

Ingredience:

  • ¼ hrnku studeného lisovaného panenského kokosového oleje
  • ½ šálku organického jojobového oleje
  • 2 polévkové lžíce surového bambuckého másla
  • 1 čajová lžička vitamínu E
  • ¼ šálku včelího vosku

Jak postupovat:

Vezměte skleněnou mísu, dejte jí na hrnec, do kterého přidejte trochu vody. Vytvořte si vodní lázeň a do mísy dejte všechny ingredience, kromě vitamínu E. Všechny přísady nechejte v poklidu rozehřát, aby se roztavily. Následně všechno promíchejte a až po roztavení přidejte vitamín E.

Během celého procesu se doporučuje směs neustále míchat. Jakmile máte všechno smícháno, odstavte z vodní lázně a poté vezměte uzavíratelnou nádobu nebo misku a přelijte ze skleněné mísy kapalinu. Následně nechejte vychladnout a dejte bokem. Můžete poté používat tak, jak budete potřebovat.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button