Spolupráce

Dostat se po porodu do formy? Pomůže běh s kočárkem

Je skvělé, pokud se i maminky s malými dětmi chtějí udržovat v kondici a trávit se svými ratolestmi čas aktivně. Ideální možností může být běh s kočárkem. Možná to zní náročně a nejste si jistá, zda to zvládnete, ale ve skutečnosti to vůbec nemusí být takový problém. Stačí se jen zaměřit na vhodné sportovní kočárky a naučit se správnou techniku běhu tak, aby byl pohyb zdravý pro vás i pro miminko.

Co by měl běžecký kočárek splňovat?

Měl by mít následující vlastnosti:

  • Lehká konstrukce
  • Snadno ovladatelný
  • Prostorný
  • Polohovací
  • Dobrá a velká kola

Jak běhat s kočárkem

Je především důležité dbát na správné držení těla a techniku běhu. Jinak vám hrozí nepříjemné bolesti zad, přetížení některých svalových skupin, nebo také úrazy. Klíčové je mít vždy vzpřímenou páteř, podsazenou pánev a pracovat při běhu celým trupem. Dopomoci ke zdravému běhu mohou také správné dámské běžecké boty, které budou nohu pevně držet a umožní vám hladký a měkký došlap. Pamatujte na to, že kočárek byste měli pouze jemně tlačit vpřed, ale rozhodně se o madlo neopírat. Budete také muset mírně zkrátit krok a dávejte si pozor i na to, abyste si kolečka nepřišlápla.

Začněte pomalu a postupně

Určitě se do běhu nežeňte pár dní po porodu. Vždy myslete na své zdraví, zejména na své pánevní dno. Ujistěte se, že jste dobře zahojená a vaše pánevní dno je zpevněné. Pokud byste při jakékoli fyzické činnosti cítila bolest, přestaňte a raději konzultujte situaci se svým lékařem.

Nechte si poradit

Má smysl na první výběhy nebo tréninky vyrazit se zkušeným trenérem, který vám pomůže vychytat mouchy. Existují skupiny i tréninky pro jednotlivce. Základem je ale vždy vhodný kočárek do terénu, pomoci vám mohou recenze kočárků, které se dnes dají snadno najít na internetu, nebo se nebojte poptat známých. Zdraví by ale vždy mělo být na prvním místě, a proto dělejte jen to, co je vám příjemné a na co stačíte.

Zdroj náhledového obrázku: Pexels / Alexandr Podvalny

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button