OstatníPéče o těloZdravé tipy

10 důležitých signálů, které nemůžete ignorovat

Lidské tělo je opravdu složitý nicméně velmi dokonalý mechanismus, ve kterém funguje mnoho procesů, které podporují důležité funkce těla. Ve chvíli, kdy jste zdraví, v těle fungují všechny procesy tak, jak mají. Ovšem aby lidské tělo správně fungovalo, musíte mu dopřávat vše, co potřebuje. Někdy se stane, že tělo nemá všechno, co potřebuje v dostatečné míře a tím pádem trpí.

A vám následně dává jasné signály, že se s ním něco děje. Tyto signály lidé mnohdy nevidí, což je špatně. Když už tyto signály vidí, povětšinou je ignorují a včas je neřeší. Je proto velmi důležité rozpoznat příznaky a zavčas je řešit, aby se zabránilo možným zdravotním problémům a komplikacím. Vaše tělo následně bude opět správně pracovat a bude zdravé.

Nedostatek spánku, křeče v dolních končetinách, podrážděnost

Tyto příznaky ukazují na nedostatek hořčíku a draslíku. V takovéto chvíli doporučujeme konzumovat potraviny jako ořechy, lněné semínko, mandle, slunečnice, což jsou potraviny bohaté na hořčík. Dále konzumujte zelenou listovou zeleninu, kapustu, špenát, kde najdete draslík. Kromě toho jsou stopové prvky také v meruňkách, švestkách či červené řepě.

Chuť na slané potraviny

Chuť na slané potraviny může být příznakem infekce v těle, zejména pak v urogenitálním systému.

Suchá kůže

Suchá kůže může poukazovat na nedostatek vitamínu E, takže je nutno zvýšit jeho příjem s pomocí ořechů, tučných ryb a rostlinných olejů.

Chuť na sladké

Zvýšená chuť na sladké může znamenat nervové vyčerpání, takže budete potřebovat glukózu, která vám dodává energii. Doporučuje se v této chvíli konzumovat tmavá čokoláda či med, abyste zabránili gastrointestinálním problémům.

Krvácející dásně

Krev, která teče z dásní, poukazuje na chybějící vitamín C. V takovém případě byste měli pít hodně čaje a konzumovat ovoce, zeleninu nebo česnek.

Touha po syrových potravinách

Chuť a touha po syrových potravinách může být znamením pro problémy jater či žaludku. Syrové potraviny mohou žaludek uklidnit a pomoci snížit křeče a bolesti.

Suchá kůže na loktech

Jasný příznak nedostatku vitamínu A a C. V tomto případě zařaďte do svého jídelníčku víc ovoce a zeleniny, zejména pak pomeranče, dýně, meruňky či mrkev.

Zvýšená chuť na mořské plody

Zvýšená a nadměrná chuť na mořské plody znamená, že vám s největší pravděpodobností chybí jód.

Touha po kyselých potravinách

Vaše tělo potřebuje kyselé potraviny, které budou stimulovat žlučník a játra. Proto je dobré do své stravy zařadit citrony, brusinky či další.

Vlasy a nehty se lámou

V tomto případě je v těle nedostatek vápníku a vitamínů skupiny B. Do svého jídelníčku proto zařaďte mléko, brambory, luštěniny, celozrnné a pšeničné klíčky (chléb z naklíčených zrn).

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button