Péče o tělo

8 přesvědčivých argumentů, proč byste měli začít spát nazí!

Spaní je jednou z nejdůležitějších věcí, kterou děláme každý večer. Získání dostatečného množství spánku má nevyčíslitelně zdravotních přínosů, ale zároveň spánkový deficit je vážným problém v mnoha zemích po celém světě. Věděli jste však, že můžete získat ještě více zdravotních přínosů, pokud budete spát nazí? Zde je několik přínosů spánku v rouše Evině/Adamově:

Je to mnohem jednoduší!

Když se nemusíte zatěžovat spánkem v oblečení, život hned začne být mnohem jednoduší. Nemusíte kupovat pyžamo, což vám ušetří peníze. Také máte méně špinavého prádla na praní a žehlení. Je pravda, že budete muset častěji mýt vaše ložní prádlo, ale zase ne tak často, jako byste prali špinavá pyžama, zejména, když vám dojdou. Další věcí je, že nemusíte řešit nepohodlná pyžama – jednou je triko moc těsné, támhle zase škrtí u krku, tílka na spaní jsou úplně zbytečná, protože stejně spíte nazí, šortky se vytahují až do půlky pasu a zařezávají se, v dlouhých kalhotách je moc velké vedro…. Seznam je nekonečný a každý člověk má své vlastní problémy s oblečením na noc.

Vždy připraven

Někteří lidé přijdou domů zdrchaní z práce, obléknou se do pyžama a využijí to jako výmluvu, proč zůstat doma celý zbytek večera. Také zvyky mohou vést k povalečskému životnímu stylu, se kterým je spojováno nabírání na váze. Když si na sobě necháte normální oblečení (samozřejmě pro pohodlí doma je nejlepší na sebe hodit alespoň tepláky), budete častěji vyrážet ven a socializovat se, což je jenom dobře.

Šťastnější, svobodnější, úžasnější!

Jen si představte ten pocit, když se válíte v posteli nazí. Nemáte na sobě žádné kalhoty ani spodní prádlo. Ženy mohou zahodit svírající podprsenky. Nikde vás nic netlačí, ani se nezařezává. Jste jen vy a vaše ložní prádlo. Tento osvobozující pocit vás přiměje k úsměvu. A komu by se nehodila jednou za čas, zejména při depresivním podzimu, trocha štěstí, a navíc vám to pomůže stát se obecně šťastnějším člověkem.

Kůže na kůži je ten nejlepší pocit

Pokud jste ženatí nebo žijete se svou milovanou polovičkou, spaní bez oblečení zvýší vaše šance na kontakt kůže na kůži, zejména, když dojde na mazlení. Tento druh kontaktu může také vést k více aktivnímu sexuálnímu životu. Vše zde zmíněné uvolňuje hojné množství oxytocinu, což je neurotransmiter, který vám pomáhá pociťovat ty dobré pocity týkající se vaší druhé polovičky.

 Lepší spánek

Jak již bylo zmíněno výše, když na sobě nemáte žádné oblečení, které by mohlo být nepříjemné nebo vás probouzet, protože se vám vytáhlo až ke krku, či zamotalo v peřinách, není, co by vás rušilo ve spánku. Tudíž při spánku tak jak vás bůh stvořil se lépe vyspíte a ráno budete krásně odpočatí a jako noví. Nepotřebujete žádné vědecké výzkumy, abyste věděli, že lepší hlubší spánek bude jenom prospěšný pro vaše zdraví.

Může to pomoci vaší pokožce

Pro jednou dostane vaše tělo šanci dýchat. Vaše intimní partie, podpaží, a chodidla jsou pravidelně nepřístupné celý den a často jsou schované pod mnoha vrstvami i během letních období. Dovolte těmto částem se provětrat a svobodně dýchat. Tato metoda může snížit riziko kožních onemocnění jako je atletická noha (dermatomykóza), která je výsledkem vlhké, neprodyšně omezené kůže.

Pomoc při regulaci vašeho kortizolu

Kortizol je velice zvláštních chemická složka ve vašem těle a může natropit i mnoho škody. Když spíte nazí, pomáhá to udržet vaší tělesnou teplotu v optimálním rozpětí, a vaše tělo tím pádem může lépe produkovat kortizol. Pokud jste při spánku přehřátí, vaše hladina kortizolu bude též vysoká, i po probuzení. To může vést ke zvýšené úzkosti, chutím na nezdravé potraviny, nabývání na váze, a k mnoha jiným strašným důsledkům. Spěte nazí, abyste mohli udržet vaší tělesnou teplotu na správné teplotě a dobře se vyspali, aby vaše tělo mohlo řádně produkovat a regulovat kortizol.

Horké letní noci lze lépe snášet

Léto v Česku je náročným ročním obdobím, protože většinou neoplýváme klimatizací a při obzvláště horkých nocí se může špatně usínat. Určitě to znáte – když je vám příliš velké vedro, tak se furt odkrýváte, převalujete, a hledáte studená místa na polštáři, peřině i samotné posteli. I v tom vám může pomoci spaní bez oblečení. Nebude vám takové vedro a nebudete se ráno probouzet zpocení jak po maratonu. Také se lépe vyspíte, když se nebudete péct zaživa.

S těmito novými poznatky už není nad čím váhat, a nastal čas shazovat oblečení! Samozřejmě existují časy, když je oblečení potřeba a nemůžete si hrát na nudisty. Pokud jste nemocní nebo je venku příliš velká zima, poté je lepší, abyste spali v oblečení, abyste zůstali v teple a zabránili dalšímu prochlazení. Jinak hurá do naha!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button