Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tyto domácí krémy pomohou v bolesti kloubů, zad a kotníků

Bolest postihla každého z nás, mnozí lidé trpí bolestmi v zádech, nohou a v kotnících. Tyto bolesti se obvykle objevují u starších lidí. Existuje mnoho různých zdravotních stavů, které k takovéto bolesti mohou vést a to včetně osteoartrózy, revmatoidní artritidy, dny, bursitidy, podvrtnutí, natažení či namožení a další jiná zranění. Nemusíte mít však strach, bolest zad se dá včas uzdravit. Ano, je tomu tak, téměř 50% pacientů s bolestí zad pocítí úlevu a to do 15 dní. A zhruba 90% lidí ucítí po třech měsících úlevu od bolesti a to bez ohledu na léčbu bolesti zad.

Nepříjemné bolesti

Lidé, kteří žijí s bolestmi v zádech, trpí v běžném životě, každodenní úkoly a pohyby pro ně mohou být velkým problémem. Je pro ně těžké sezení, ležení nebo také stání. Jde-li o bolest nohou, obvykle pramení z opotřebování nebo zranění kloubů či kostí. Některé typy bolesti nohou mohou navíc souviset také s problémy ve spodní části páteře. Rovněž jako důvod pro bolesti nohou může být špatná cirkulace. Přinášíme vám lék, účinný domácí krém, který může pomoci léčit bolestivé klouby a zmírnit bolesti zad. Jak tyto krémy připravit?

Ingredience:

  • 3 polévkové lžíce kajenského prášku
  • 1 šálek hroznového, mandlového, olivového či jojobového oleje
  • ½ šálku strouhaného včelího vosku

Postup:

Smíchejte tři polévkové lžíce kajenského prášku s jedním šálkem oleje dle vašeho výběru a zahřejte jej na středním ohřevu pět až deset minut. Přidejte včelí vosk a pokračujte v míchání až do úplného roztavení vosku. Dejte směs do chladničky na deset minut a poté promíchejte. Následně dejte znovu na deset až patnáct minut chladit. Vložte do skleněné nádoby s pevným víkem a zavřete. Tento krém uchovávejte v chladničce. Nanášejte na postižené místo denně a to podle vaší potřeby.

Pepř obsahuje kapsaicin, který je velkou devízou domácích krémů. Přinášíme další, který vám může pomoci. Jak jej vyrobit?

Ingredience:

  • 4 polévkové lžíce prášku Habanero (odrůda papriček)
  • 1 šálek včelího vosku
  • 4 šálky oleje jojobového, mandlového, olivového nebo hroznového

Postup:

Zkombinujte čtyři polévkové lžíce prášku Habanero se čtyřmi šálky oleje podle vaší volby. Zahřejte na středním plameni po dobu deseti až patnácti minut. Přidejte do směsi 1 šálek včelího vosku a promíchejte, dokud není vše hladké. Nechejte asi deset minut chladit v chladničce a poté znovu míchejte. Dejte na dalších deset až patnáct minut chladit. Uložte do sklenice s uzavřeným víkem a skladujte v lednici. Používejte k zastavení bolesti podle potřeby. Dávejte pozor, aby nedošlo k podráždění pokožky.

Jak to celé funguje?

Aktivní složka, kterou v papričkách najdete, přináší látku kapsaicin. Čím je paprička pálivější, tím vyšší je hladina kapsaicinu. Kapsaicinový krém se běžně využívá jako lék ke zmírnění bolesti. Kapsaicin vylučuje neurotransmiter nazývaný substance P. je zodpovědný za bolestivé signály, které se vysílají do vašeho mozku. Zablokujete-li to, skončí bolesti, jelikož signál nebude vyslán. Vyzkoušejte proto svůj vlastní krém, který si jednoduše vytvoříte doma, za pár korun. Nebudete muset používat přípravky, které v sobě obsahují různé látky, které neznáte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button