DetoxikacePřírodní léčba

Černý pepř a jeho úžasné přínosy pro zdraví

Výhody černého pepře

Černý pepř obsahuje protizánětlivé vlastnosti spolu s mnoha vitamíny a minerály, jako je mangan, železo, draslík, vláknina a vitamíny C a K.

Čtěte dále, abyste se dozvěděli více o zdraví přínosu černého pepře.

1. Žaludeční pomoc

Černý pepř je schopen stimulovat sekreci kyseliny v žaludku, což pomáhá při trávení. Konzumace černého pepře může tak zabránit průjmu a zácpě. Také udržuje věci v pohybu v žaludku, odstraňuje toxiny z těla a zajišťuje správné trávení. Černý pepř může také pomoci při pálení žáhy, protože pohybuje plyny dolů a ven z těla.

2. Ztráta hmotnosti

Pokud chcete získat nejvíce úbytku hmotnosti z černého pepře, zkuste konzumovat nadrcením celých kuliček. Vnější vrstva pepře pomáhá vašemu tělu rozbít tukové buňky, což pomáhá tělu používat menší součásti těchto buněk a pomáhá vám zhubnout.

3. Zdravá kůže

Černý pepř může pomoci s kožními chorobami, které způsobují změnu barvy pokožky. Vědci se domnívají, že je to kvůli tomu, že piperin v pepři může stimulovat produkci pigmentu v kůži. K nejzřetelnějším výsledkům můžete použít ošetření pepřem přímo na kůži (nejprve se však poraďte s dermatoložkou).

4. Respirační pomoc

Černý pepř se často používá v tradiční medicíně k léčbě nachlazení, kašle a jiných respiračních onemocnění. Protože má pepř expektorantní vlastnost, je také účinný při léčbě přetížení nosu a rozpadání hlenu v respiračním traktu. Černý pepř může být také účinný při léčbě astmatu a černého kašle.

5. Antibakteriální vlastnosti

Černý pepř může být účinný při boji s infekcemi a léčbou kousnutí hmyzem kvůli jeho antibakteriálním vlastnostem.

6. Antioxidant

To je také ověřené, že černý pepř je silný antioxidant, a proto může účinně odstranit volné radikály z těla. Schopnost bojovat proti volným radikálům přináší prevenci rakoviny a zdravější a mladší kůži.

7. Neurologická podpora

Studie naznačují, že piperin, nalezený v černém pepři, může pomoci zlepšit paměť i kognitivní funkce. Vědci se domnívají, že piperin stimuluje chemické cesty v mozku související s pamětí a poznáním, což je velmi slibný výzkum pro ty, kteří trpí Alzheimerovou chorobou nebo demencí.

Ostatní výhody

Studie naznačují, že černý pepř může být také účinný při léčbě a prevenci peptických vředů. Proto je také používán v Ayurvédické medicíně k léčbě uší a Sněti (Gangrény). Černý pepř také zlepšuje biologickou dostupnost vašeho těla, což znamená, že pomáhá našim tělům maximalizovat přínosy a živiny získané z potravin, které jíme. Pepř může také pomoci odstranit cholesterol ze stěn tepny, čímž snižuje riziko srdečních onemocnění.

Pozor

Zatímco černý pepř poskytuje mnoho přínosů pro zdraví, představuje riziko pro ty, kteří měli operaci břicha, protože to může dráždit střeva. Stejně jako v čemkoli, nikdy by se neměl užívat v nadměrné míře. Černý pepř samozřejmě může způsobit kýchání a někteří z nich mohou být alergičtí nebo citliví.

Za předpokladu, že nepatříte do výše uvedených varovných kategorií, neváhejte přidat více černých kuliček pepře do své stravy, abyste získali mnoho výhod. Čerstvě mletý černý pepř, černý pepřový esenciální olej nebo čerstvé pepřové kuličky je vaše nejlepší sázka pro využití mnoha zdravotních přínosů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button