Detoxikace

Detoxikace a půst je pro organismus důležitý

Vyzkoušejte některou z níže přiložených metod a vaše tělo bude očištěno, budete se cítit lépe a příjemně. Budete-li zkoušet jednu z metod, vždy je dobré domluvit se s praktickým lékařem, který zná do detailu váš zdravotní stav.

Ještě než začnete s detoxikací

Zbytečně nekombinujte – chcete co nejlepší detoxikaci a tak máte tendenci zkoušet několik metod najednou? Nedělejte to. Vyberte si jednu a tu použijte. Chvíli vyčkejte, ne vždycky musí jít vše tak, jak si přejete. Než vyzkoušíte další metodu, dopřejte tělu chvíli čas.

Pozor na reakce těla – detoxikace s sebou nese také některé ne úplně příjemné účinky. Vlivem zásahu do těla se může objevovat únava těla, podrážděnost nebo také problémy s pokožkou, trávicím traktem a podobně. Reakce mohou být různě silné, proto před samotným procesem počítejte i s tímto.

Extrémy ne – změny, které hodláte ve svém jídelníčku dělat, by měly být pozvolné. Pokud se nestravujete úplně správně, pijete několik káv denně a konzumujete velké porce, nemůžete čekat, že když změníte ze dne na den jídelníček a budete jíst jen zeleninu a pít vodu, tělo nebude protestovat.

Zázrak se nekoná – do zdravého stylu života můžete investovat spoustu peněz, ale když neuděláte změnu u sebe, nebude to mít efekt. Musíte udělat změnu životosprávy, jinak se výrazného efektu nedočkáte.

Myslete – jarní nebo podzimní očistu určitě můžete provádět, ale vše s mírou. Zamyslete se, co takhle kvalitní jídlo, dostatek čisté vody, pohyb, spánek, čerstvý vzduch. To všechno má na lidské tělo vliv. Budete-li se držet těchto zásad, pak detoxikaci a očistu nebudete potřebovat.

Očistě těla s pomocí jídla

Východní medicíny se shodují, že očista organismu se může spojovat s půstem. Kořeny to má v křesťanském půstu, kdy se čtyřicet dní lidé stravovali jen vegansky, tedy bez živočišných produktů. Jídelníček by měl tak být celkově odlehčený s nezpracovanými potravinami. V současnosti je spousta potravinových doplňků a různých metod, rýžové nebo obilovinové dny, pití zelené kávy, konzumace různých detoxikačních šťáv a podobně. Vždy zohledňujte svůj zdravotní stav a také to, jak se aktuálně cítíte.

Postit se

Ten pravý půst, jak jej známe, znamená vynechat všechnu pevnou stravu a pít jen čistou vodu. Jeho délku si každý člověk nastavuje sám, podle potřeb těla. Může to být jeden nebo více dní. Vynecháním jídla odlehčujete celému tělu a také trávicímu systému. Nezatěžujete jej a tak tělo může začít se samoozdravnými procesy. Krátkodobé půsty, což je obvykle jeden, až dva dny jsou vhodné pro takřka každého člověka. Ty dlouhodobé už je dobré konzultovat s lékařem a dávat si pozor na své zdraví.

Všem známý klystýr

Kdo by jej neznal. Klystýr je očistou pro organismus z té druhé strany. Pokud jsou vaše střeva zdravá, pak skvěle fungují a nikde není problém. Pokud se problém objevuje, střevo může být zaneseno bakteriemi a odolnost těla klesá. Právě to může vyřešit klystýr, který tělo pročistí a odstraní všechny bakterie ze střeva. Pro prevenci se využívá stovky let. Začátek detoxikace dopřává klystýr denně, později je to jednou za sedm dní. Trpíte akutním onemocněním tlustého střeva? Pak pro vás klystýr rozhodně není správným řešením. Rovněž se nedoporučuje lidem, kteří jsou po operaci střev, pacientům s Crohnovou chorobou nebo těhotným ženám.

Čisticí kúra s Glauberovou solí

Játra jsou pro detoxikaci asi jeden z nejvíc zásadních orgánů. Jde o kúru, která se rozepisuje podle času, kdy jsou játra v nejvyšší aktivitě, proto je velmi důležité, aby se dodržovala přesně. Během této kúry konzumujete Glauberovou sůl, olivová olej a šťávu z citrusů. Budete-li správně postupovat, žlučovody budou od usazenin a kamenů vyčištěny. Než kúru zahájíte, je dobré vynechat tučná jídla, která mají vliv na játra. Před tímto procesem je dobré vybrat jeden z očistných postupů pro ledviny a střeva. Celá metoda může oslabit organismus, protože proces je poměrně rychlý a pro tělo agresivní. Doporučuje se provádět jen u zdravých jedinců, rozhodně se nedoporučuje těhotným ženám nebo těm, kteří mají akutní zdravotní problémy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button