CvičeníKrása

7 tipů jak zatočit s celulitidou na hýždích. Sama nezmizí, musíte s ní bojovat

Pokud jste se v poslední době přistihli, že na svou celulitidu zíráte příliš dlouho, pak vás nejprve ujistíme, že dolíčky na vašem zadku – a vlastně i na různých částech vašeho těla – jsou zcela přirozené a normální. Má je opravdu skoro každý – byť v různé míře v závislosti na celé řadě faktorů. V žádném případě to není něco, kvůli čemu byste se měli cítit špatně nebo se kvůli tomu trápit.

Pokud si však celulitida zahrává s vaším sebevědomím a rádi byste věděli, jak byste mohli její výskyt minimalizovat (zcela se jí zbavit nelze), pak čtěte dále. Zjistěte, co na toto téma říkají odborníci a jaké jsou vaše možnosti, pokud jde o léčbu a úpravu životního stylu.

Proč máte celulitidu na zadku?

Faktem je, ženské tělo má tendenci ukládat tuk v této oblasti kvůli našemu dobrému příteli, hormonu estrogenu – a problémy s kůží vznikají, když se tuk protlačí pojivovou tkání pod kůží a vytvoří zvlněný efekt. Hormonální nerovnováha je považována za klíčovou příčinu celulitidy. Taková hormonální situace se může fyziologicky objevit během těhotenství; menopauzy a také při užívání hormonální antikoncepce nebo v průběhu hormonální substituční terapie.

Se sníženým krevním oběhem se do této oblasti dostává méně kyslíku a výživy, a tím se snižuje produkce kolagenu. Tukové buňky se také začínají zvětšovat, což způsobuje, že vystupují skrz kolagen a stávají se tím, co známe jako celulitidu. Celulitida obvykle postihuje hýždě a stehna, ale může se vyskytovat i na jiných částech těla. Pokud jste tedy vyzkoušeli všechny potraviny, které ničí celulitidu, a vyzkoušeli jste všechny cviky na zmenšení dolíčků, ale stále přemýšlíte, jak se zbavit celulitidy na zadku, máme pro vás pár užitečných tipů.

Jak se zbavit celulitidy na hýždích?

Rychlá informace pro všechny, kdo si myslí, že zde najdou nějaké zázračné řešení – takové bohužel skutečně neexistuje. Snažit se zbavit celulitidy na zadku znamená připravit se na zklamání. Ale neznamená to, že neexistují žádné způsoby, jak ji alespoň omezit a učinit méně viditelnou.

Pomáhá chůze?

Rozhodně to není spolehlivý způsob, jak se zbavit celulitidy. Hodně chůze však může pomoci snížit výskyt celulitidy. Celulitida totiž vzniká pod pojivovými vlákny kůže, a právě chůze je pomáhá posilovat.

A co dřepování?

Podobně platí, že cvičení a pohyb sice mohou pomoci s výskytem celulitidy na zadku, ale zcela ji neodstraní.

Tyto tipy vám pomohou nastoupit na správnou cestu:

1. Rafinovaný cukr si dopřávejte s mírou

O souvislosti mezi cukrem a celulitidou už pravděpodobně víte: cukr se ukládá v tukových buňkách, což způsobuje jejich zvětšování, které může také zvětšovat dolíčky v oblastech hýždí. Zkuste místo sladkých tyčinek mlsat ovoce, které vyživuje pokožku – meloun je obzvláště skvělou volbou, protože podle výzkumu může jeho vysoký obsah lykopenu prospívat našemu kardiovaskulárnímu systému.

2. Hýbejte se

Snažte se udržovat svůj krevní oběh v pohybu – i když to může být v závislosti na vaší práci složité, snažte se nesedět celý den. Cvičení je totiž zcela klíčové – pokud můžete pravidelně cvičit, snížíte tím výskyt celulitidy – a to vám můžeme zaručit.

3. Pozor na nadbytek soli

Slané potraviny jsou známé tím, že způsobují zadržování tekutin, což souvisí se vznikem celulitidy. Takto zpracovaný sodík může dehydratovat pokožku natolik, že se oblasti celulitidy jeví mnohem nápadněji. Neodsuzujeme zde však všechny druhy soli – pouze vysoce rafinovanou stolní sůl. Himálajská a mořská sůl je bohatá na prospěšné minerály, takže pokud chcete vidět skutečné výsledky, zkuste začít solit jinak.

4. Zapojte do práce kartáč na tělo

Je to jedna z těch kosmetických pomůcek, na kterou se nakonec práší vzadu v koupelnové skříňce, ale ve skutečnosti by mohla být silným spojencem ve vaší misi zbavit se celulitidy na zadku. Doporučujeme používat kartáč na tělo, když jste ve sprše nebo ve vaně, protože pomáhá stimulovat tok krve a krevní oběh. Tyto kartáče s hustými štětinami fungují tak, že posilují krevní oběh v oblastech celulitidy a pomáhají tělu odstraňovat toxiny, které přispívají k tvorbě pomerančové kůže.

5. Nekuřte

Kouření může celulitidu zvyšovat, protože snižuje průtok krve, a tím oslabuje tvorbu kolagenu. To pak může zvýšit výskyt celulitidy. Pokud jste tedy stále nenašli dostatek důvodů, proč s kouřením konečně přestat, nyní máte o argument navíc.

6. Méně stresu

Pokud byste potřebovali další důvod, proč vyzkoušet tato jednoduchá dechová cvičení proti stresu, pak je to tady: kromě všeho ostatního mohou k tvorbě celulitidy přispívat i příznaky stresu. Vysoká hladina stresu totiž spouští produkci hormonu kortizolu, který může v těle rozkládat kolagen. Kolagen je nejrozšířenější bílkovinou v lidském těle a tvoří naši pojivovou tkáň, takže když ho ztratíme, naše pokožka může vypadat tenčí a méně pevná a mohou prosvítat ony celulitidové dolíčky.

7. Nepracujte dlouho do večera

Dlouhodobé sezení ve stejné poloze může způsobit, že váš krevní oběh zpomalí. Celulitida se tvoří v těch částech těla, které jsou nejméně prokrvené, takže se vyplatí sledovat dobu, kterou strávíte sezením, a o polední pauze se nezapomeňte projít, abyste se zbavili celulitidy na zadku, i kdyby to mělo být jen kolem bloku.

ZDROJ: https://www.womenshealthmag.com/uk/beauty/skin/a708475/how-to-get-rid-of-cellulite-on-your-bum/
ZDROJ obrázku: Autor/ka fotografie: Laura Tancredi: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/bikini-zeny-model-bez-tvare-7065081/

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button