Přírodní léčbaZdravé tipy

Jednoduchý způsob, jak využívat kurkumu

Kurkuma. V poslední době hojně skloňované koření, kterému se přisuzuje spousta výhod. Pomáhá zdravým bakteriím v zažívacím systému, rozkládá potraviny na živiny, které tělo může využívat. Kurkuma je zkrátka skvělým pomocníkem pro podporu zdraví a léčbu některých onemocnění. Ayurvédský nápoj – takzvané zlaté mléko se využívá k léčbě spousty nemocí. Kurkuma má spoustu jedinečných protizánětlivých léčebných vlastností.

Kefír

Fermentační proces mléka, rozkládá komplexní mléčný cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou, čímž je mnohem snadněji stravitelný. Snižuje pH mléka a díky tomu se prodlužuje trvanlivost. Kefír se vyrábí ze „zrna“ bakterií a kvasnic, které fungují symbioticky k fermentaci mléka. Je mnohem výživnější než mléko, má víc probiotik než v jogurtu.

Je silnější než mléko, ale pozor, není tak hustý jako jogurt. Tvoří skvělý základ pro další zdravé nápoje. Kefír byl zkoumán kvůli svému potenciálu a také kvůli tomu, jaký prospěch má pro lidské zdraví. Vzhledem k jedinečné směsi bakterií a kvasinek bylo zjištěno, že probatická aktivita má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti. Posiluje imunitní systém a brání tvorbě karcinogenních sloučenin.

Kurkuma

Kurkumin je látka v kurkumě, která pomáhá a prospívá zdraví. Je známý jako protizánětlivý antioxidant, který má pod kontrolou specifické enzymy, které se v lidském těle vytváří. Kurkumu lze kombinovat prakticky s jakýmkoliv jídlem. Má dobrou chuť a jasně žlutou barvu. Můžete ji najít také v kapslích jako doplněk stravy. Existuje mnoho nesteroidních léků, které fungují stejným způsobem blokováním signalizačních cest receptorů bolesti. Kurkuma je účinnější při snižování zánětu a při snižování bolesti a to bez vedlejších účinků.

V receptu se využívá kravské mléko, ale je možno využít také kozí mléko. Jak si tento nápoj, který pomáhá tělu, připravit? Připravte si tento zlatý nápoj s kefírem!

Co budete potřebovat:

  • ¼ šálku kurkumového prášku
  • ½ čajové lžičky mletého pepře
  • ½ šálku filtrované vody
  • ½ čajové lžičky zázvoru v prášku
  • 950 ml organického kefíru
  • 1 čajová lžička kurkumové pasty (níže si jí vyrobíte)
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce medu

Jak postupovat:

Kurkumu, pepř, vodu a zázvor smíchejte v hrnci a dejte na střední plamen. Míchejte a pomalu vařte, dokud nebude směs tuhá a podobná pastě. Jakmile se tak stane, dejte jí vychladit.

Zbývající ingredience dejte do kuchyňského robota a přidejte také chladnou kurkumovou pastu. Smíchejte, dokud nebude vše krásně hladké. Skladujte v lednici.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button