Jídlo a stravováníKrásaNávodZdravé tipy

Domácí vlasová séra. Účinné řešení pro krásu a zdraví jakéhokoliv typu vlasů

Mohlo by se zdát, že řešením je investovat do drahých kadeřnických produktů, nebo si zaplatit speciální péči v kadeřnickém salónu. Ačkoliv nechceme nijak snižovat účinnost těchto metod, jsme si jisti, že existuje levnější a snazší řešení. Domácí vlasová séra dokážou divy. Jde jen o to zvolit správné ingredience pro váš typ vlasů a aplikovat je pravidelně. Po čase uvidíte výsledky, které si v ničem nezadají s výsledky z kadeřnických salónů. Vyberte si sérum pro váš typ vlasů a vyzkoušejte jej ještě dnes.

Vlasové sérum pro hebké vlasy

Pokud jsou vaše vlasy hrubé a krepovaté, pak potřebujete uhlazující sérum, které jim dodá hedvábný lesk a sametovou strukturu. Pro tyto potřeby se nejlépe hodí olejové sérum z ricinového a kokosového oleje.

Jak na to?

Příprava je velmi snadná. Stačí jen smíchat 4 lžíce ricinového oleje se dvěma lžícemi kokosového oleje. Tuto směs pak aplikujte na vlasy před mytím, vlasy zabalte do ručníku a nechte 20 minut působit. Poté umyjte šamponem tak, jak jste zvyklí. Vlasy budou již po prvním použití lesklejší a pravidelná aplikace zaručí i to, že se budou méně lámat a třepit.

Vlasové sérum pro rovné vlasy

Toužíte po dokonale rovném a hladkém culíku, jaký vídáte u filmových hvězd? Rozčiluje vás, že se vám vlasy všelijak kroutí a bez žehličky s nimi nic neuděláte? Neničte si je horkou žehličkou nebo fénem, toto sérum vaše vlasy uhladí a hned budou o poznání poddajnější. Budete potřebovat jen několik běžně dostupných olejů – kokosový olej, olivový olej, sójový olej a jojobový olej.

Jak na to?

Oleje smíchejte v poměru 2 lžíce z každého oleje. Doře promíchejte, aby se oleje opravdu řádně propojily. Vzniklou směs lehce zahřejte v mikrovlnné troubě, ale v žádném případě nesmí být natolik horká, aby vás pálila. Do směsi namočte prsty a sérum aplikujte od kořínků až ke konečkům na vaše vlasy. Nechte působit 15-20 minut a umyjte šamponem jak jste zvyklí. Vaše vlasy budou hladší a bude se s nimi lépe pracovat.

Vlasové sérum pro posílení vlasů

Máte oslabené vlasy bez života? Pak potřebujete dodat vaší hřívě vitamíny a posílit ji zevnitř i zvenku. Prvním krokem je správná výživa, která obsahuje dost ovoce i zeleniny, druhým krokem je pak použití tohoto účinného séra.

Jak postupovat?

V misce smíchejte osm lžic oleje z hroznových semínek, 10 kapek levandulového oleje a 2 kapsle vitamínu E. Vše řádně promíchejte a poté aplikujte sérum na vaše vlasy. Nechte působit 20 minut a poté smyjte s pomocí jemného šamponu. Pro skvělé výsledky je nutné tuto kúru opakovat alespoň jednou týdně po dobu 2 měsíců. Vaše vlasy zesílí a budou lépe růst.

Vlasové sérum pro vlnité vlasy

Zvlášť vlnité vlasy potřebují extra péči. Snadno se vysušují, není snadné je rozčesat a může se stát, že si je neopatrnou péčí poškodíme. Mít krásné vlny je skutečná ozdoba ženské krásy, a proto byste o ně měly dobře pečovat a dodávat jim vše, o potřebují. Na přípravu vlasového séra budete potřebovat jojobový a mátový olej.

Jak na to?

Smíchejte 2 lžíce jojobového oleje s 5 kapkami mátového oleje. Naneste sérum na jemně navlhčené vlasy a nechte jej působit až 30 minut. Vlasy poté umyjte, ale použijte chladnější vodu než obvykle. Cílem je, aby část olejů ve vlasech zůstala. Ne samozřejmě tak, aby působily mastně, ale spíše vyživeně a leskle.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button