DetoxikaceJídlo a stravování

Jak vylepšit vodu, když dostanete chuť na změnu?

Všichni dobře víme, že zvlášť v létě je nesmírně nutné dodržovat pitný režim. Většinou nestačí ani obligátní doporučené dva litry tekutin denně a měli bychom pít daleko více. Větší množství vody totiž vypotíme a je nutné jej doplnit.

Tím nejlepším nápojem je jednoznačně voda. Obyčejná, neochucená, svěží, čistá a třeba i jemně vychlazená. Mnohým chutná a nemají problémy pít ji každý den, ale chápeme, že občas je dobré si vodu trochu ozvláštnit nebo si do ní přidat extra chuť, která vám třeba dodá i vitamíny.

Zapomeňte na minerálky nebo slazené nápoje a udělejte si zdravý nápoj přidáním těch správných ingrediencí, které vás povzbudí, osvěží a nudu promění v barevnou radost.

Jahody a kiwi

Rozmixujte tato dvě ovoce dohromady, nařeďte vodou a máte chutný drink, který vás navíc osvěží a dodá vám potřebné vitamíny a minerály. Tyto dva druhy ovoce jsou doslova nabité vitamínem C, který podporuje vaši imunitu a chrání vás před infekcemi, zároveň zlepšují trávení a snižují hladinu krevního cukru.

Navíc, pokud jste tuhle ovocnou kombinaci ještě nevyzkoušeli, teď je ten pravý čas. Málokteré jiné ovoce tvoří tak příjemnou chuť i barvu. A dodržování pitného režimu bude ihned snazší.

Meloun

Jaké jiné ovoce obsahuje tolik vody jako právě meloun? Je to typicky letní ovoce, které má obrovský obsah vody a hydratuje, i když si jej dopřejete jen jako svačinku. Můžete jej navíc také rozmixovat a naředit s vodou a dodat jí tak lepší chuť i vitamíny navíc.

Meloun podporuje také hubnutí a detoxikaci organismu, takže je ideálním ovocem před zahájením plavkové sezóny, které vás dostane do formy. Zvyšuje také elasticitu kůže a celkově chutná prostě báječně.

Jablko a skořice

Tato kombinace funguje zcela spolehlivě. Jablko si se skořicí notuje nejen ve štrúdlu, ale také v nápojích. Jablečná šťáva se špetkou pikantní skořice vám dodá chuť, kterou oceníte, a také povzbudí vaše smysly.

Skořice mimořádně dobře podporuje odpočinek a zabraňuje stresu, jablko má zase nálož vitamínů a je mimořádně šťavnaté a všemi oblíbené.

Limetka a bazalka

Další populární kombinace, kterou možná znáte z koktejlu mochito. Tato nesmrtelná kombinace funguje skvěle i s vodou bez nutnosti přidávat rum. Velmi příjemně vás osvěží a povzbudí vaše unavené s horkem zatížené smysly.

Limetka je také skvělým zdrojem vitamínu C, zatímco bazalka detoxikuje a čistí celý organismus.

Pomeranč a vanilka

Možná vás tato netradiční kombinace překvapí, ale jednou ochutnáte a nebudete už chtít nic jiného. Pomeranč má sám velmi příjemnou chuť, která vyhovuje téměř každému a vanilka ji zjemňuje a dodává jí nádech léta.

Vanilka funguje jako antioxidant a pomáhá také k relaxaci a navození pocitu pohody. Pomeranč je o poznání přívětivější varianta kyselých citrusů, a přitom si s nimi v ničem nezadá co se týče obsahu vitamínů a minerálů.

Ananas a šalvěj

Tato kombinace vás zaručeně ochrání před útoky letních chorob. Ananas totiž posiluje imunitu a zároveň tělu pomáhá očistit se od škodlivých látek, které mohou způsobovat potíže. Šalvěj zase vyniká poměrně výraznou chutí a i jistou hořkostí, která se však mimořádně dobře snoubí se sladkými tóny ananasu.

Proč je pít důležité?

Naše těla je jsou z velké části tvořena vodou. A my ji musíme pravidelně doplňovat, aby vše fungovalo tak, jak má. V létě, kdy se obrovské množství vody odpařuje samovolně nebo jej vypotíme, je to ještě důležitější než kdy jindy. Pijte, i když nepociťujete žízeň. Důležitá je také pravidelnost. Není vhodné celé dopoledne nepít a pak do sebe naráz nalít litr vody. Pijte po malých množstvích, ale takřka každých pár minut.

Odměnou vám bude pevné zdraví, krásná pleť a dobrý pocit. Voda nás prostě drží při životě.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button