Krása

Krásná i pod rouškou: Nechte vyniknout oči, ale rtěnky se vzdát nemusíte

Řada žen už v průběhu jara zjistila, že líčení s rouškou je docela kumšt. Nejen že musíte v podstatě vynechat jakékoliv líčení rtů, ale i co se týče zbytku, musíme se potýkat s řadou omezení. Rouška nám totiž může make-up nepěkně rozmazat, nebo třeba posunout tvářenku na místa, kde vůbec nemá co dělat. A když si pak na ulici roušku sundáte, kolemjdoucí mohou být z vašeho vzhledu mírně překvapeni.

Jak se tedy líčit tak, aby vám rouška neubrala na kráse? Jasnou volbou je zaměřit se se na zvýraznění očí. Chybět by tedy neměly husté a dlouhé řasy. Ty jsou však z velké části záležitostí genetickou, a pokud vám je příroda do vínku nedala, musíte se spoléhat na kosmetické produkty. Hodně se dá ale napravit i správnou péčí a vhodně zvoleným líčením.

Nechte vyniknout oči

Skutečně dobrá a kvalitní řasenka, která se navíc hodí pro váš typ řas dokáže během chvíle doslova zázraky. Během pár vteřin se můžete proměnit v krásku s hlubokým a podmanivým pohledem. Nespoléhejte tolik na doporučení jiných, ale hledejte to, co vám osobně sedne. Každé řasy jsou totiž jiné a co sedne vaší kamarádce, nemusí vůbec vyhovovat vám.

Některé řasy potřebují dodat objem, jiné spíše vyžadují natočení a prodloužení. Jakmile máte správnou řasenku, je potřeba umět s ní také dobře pracovat. Na řasy je většinou potřeba nanést alespoň dvě až tři vrstvy, každá by se ale měla nechat nejprve dobře zaschnout. Pro zvýšení efektu objemu je možné řasy před nanesením řasenky přepudrovat nebo použít speciální podkladovou bezbarvou bázi.

Doma jako u kosmetičky

Pokud se vám z obav před koronavirem úplně nechce do kosmetického salonu nechat si nabarvit řasy nebo obočí, zvažte, zda si tuhle proceduru neudělat sami v pohodlí domova. Není to opravdu nic těžkého. Na trhu je dnes k dostání mnoho různých produktů, které jsou zcela bezpečné a snadno se aplikují. Pokud to děláte poprvé, raději zvolte jemnější odstín, aby se škody v případě nepovedeného pokusu snadněji odstraňovaly.

Péče se vyplatí

Trápí-li vás vypadávání řas nebo máte-li pocit, že dobře nerostou, zvažte nákup speciálních sér, které řasy vyživují a posilují.  Tyto produkty totiž obsahují látky, které povzbuzují činnost folikul řas. Silné a vyživené řasy navíc nebudou tak náchylné k lámání nebo vypadávání. Sérum ale působí postupně a první změnu si možná všimnete až za několik týdnů. S používáním tedy vydržte, výsledky se jistě časem dostaví.

Podpořte růst zevnitř

Stejně jako vlasy i řasy jsou vyživovány díky příjmu vitamínů a minerálů ze stravy nebo doplňků. Ujistěte se tedy, že máte dostatek bílkovin a vitamínu B5. Pokud chcete růst a zdraví řas ještě více podpořit, pořiďte si doplňky stravy s obsahem biotinu, zinku, železa nebo kyseliny listové.

A co rty?

Je škoda zcela rezignovat na zkrášlení rtů. Je ale potřeba jej uzpůsobit změněným podmínkám. Jak na to?

Zkuste třeba dát šanci konturovací tužce. Možná jste ji doposud nezkusily, ale je to skvělý prostředek, jak rtům dodat definici a tvar, a přitom neriskovat obtisknutí nebo rozmazání. Vyberte si konturovací tužku v co nejpodobnějším odstínu jako je vaše rtěnka a pečlivě obtáhněte váš přirozený tvar rtů. Vnitřek můžete vykreslit rtěnkou nebo balzámem dle vaší volby.

Chcete-li nosit rtěnku i pod rouškou, vybírejte spíše z nabídky matných rtěnek. Ty rychleji přilnou na rty a zasychají, takže se tolik nerozmazávají a neulpívají na látce roušky. Opravdu skvělé jsou neslíbatelné rtěnky, které ale nesedí každému. Na rtech totiž často vytváří suchý pocit, který není každému příjemný.

Fixaci rtěnky podpoří i obyčejný pudr. Ideální je pudr fixační, který dokáže zamezit rozmazání rtěnky. Použijte jej ale opravdu jen malé množství, aby nebyl na první pohled patrný.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button